Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вартість проїзду у міських маршрутках Ужгорода наступного тижня зросте

Вартість проїзду у міських маршрутках Ужгорода наступного тижня зросте

Сьогодні, 24 липня, на засіданні виконавчого комітету міськради Ужгорода погодили встановлення тарифу на перевезення одного пасажира автобусами міського сполучення, що працюють у звичайному режимі руху, у розмірі 7 гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Для учнів закладів загальної середньої освіти міста вартість проїзду в автобусах міського сполучення, що працюють у звичайному режимі руху, становитиме 5 грн за одну поїздку у період навчання, з 1 вересня до 31 травня. Новий тариф діятиме з 1 серпня цього року.

Під час обговорення питання начальник управління економічного розвитку міста Ужгородської міськради Павло Логвінов наголосив, що розрахунки різних перевізників вказували на необхідність встановлення тарифу більше 7 гривень, однак відповідна комісія запропонувала переглянути рівень рентабельності і тариф у 7 гривень винести на розгляд виконавчого комітету. Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України погодило відповідність проекту рішення діючій нормативній базі.

Реклама
Читайте також:
Герой Мукачева: водій маршрутки розповів, як рятував життя чоловіку

Голова Асоціації пасажирських перевізників Ужгорода Олексій Куля розповів, що підприємці ще рік тому просили переглянути тариф, однак рішення не приймалося. І взагалі такі рішення за останні багато років ніколи не приймалися вчасно, тоді, коли це було економічно доцільно.

Реклама

Щодо компенсацій за перевезення пільговиків, зазначив: міський бюджет боргує лише їхньому підприємству більше 7 мільйонів гривень, щодо 5,2 мільйонів боргу понад півроку тому звернулися до суду. За словами Олексія Кулі, у такому жалюгідному стані, як зараз, перевезення в місті ще не були. Підприємці мають намір в оновлену Верховну Раду подавати пропозиції , щоб рішення про тарифи не регулювалося на місцевому рівні.

Директор комунального підприємства «Ужгородський муніципальний транспорт» Віталій Готра зазначив, що підприємство теж працює зі збитками. У багатьох інших містах, зокрема, де працюють такі великі автобуси як в Ужгороді на маршрутах №№18,20, на перевезення тарифу менше 7 гривень немає. Скажімо, у сусідньому Львові – денний тариф 7 грн., нічний – 12 і його хочуть вже переглядати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно