Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Китай має наміри інвестувати в масштабні економічні проекти на Закарпатті

Китай має наміри інвестувати в масштабні економічні проекти на Закарпатті

Сьогодні, 11 вересня, в обласному муздрамтеатрі в Ужгороді Надзвичайний і Повноважний Посол КНР пан Ду Вей, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Дуран, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, інші офіційні особи урочисто відкрили фотовиставку, присвячену 70-річчю створення Китайської Народної Республіки. Акція проходить у рамках "Днів Китаю" в Ужгороді.

ВІДЕО ДНЯ

"Для Ужгорода і Закарпаття велика честь приймати поважну делегацію і численних гостей з дружньої нам Китайської Народної Республіки, – звернувся до ініціаторів виставки Іван Дуран. – Наш край – унікальний серед інших українських земель. Це єдина область, яка межує з чотирма країнами Євросоюзу, більшість території якої займають заліснені гори. Тож можемо сприяти зручному переміщенню китайських товарів у Європу. Китай нині – одна з найрозвинутіших країн світу. Ми бачимо можливу співпрацю у запровадженні на Закарпатті китайських ІТ і медичних технологій, будівництві аеропорту і доріг, курортів. Розраховуємо, що нинішній візит і "Дні Китаю" дадуть потужний поштовх нашій економічній і культурній співпраці".

Читайте також:
На Закарпаття прибула делегація із Китаю
Реклама

Пан Посол подякував за запрошення відвідати Закарпаття, про що він давно мріяв. "Закарпаття – відомий європейський курорт з величними горами, лісами та давніми народними звичаями, – сказав пан Ду Вей. – Цьогоріч відзначається 70-річчя створення Китайської Народної Республіки і наше посольство разом з Ужгородською міськрадою та облдержадміністрацією організували цю виставку, аби продемонструвати як Китай за доволі короткий період з бідної і відсталої країни став другою економікою світу. Відповідь на це питання дає ця виставка. Україна нині також відкрила нову сторінку в своїй історії і я щиро бажаю українському народові за нового керівництва об’єднатись і вступити на шлях національного відродження і стати сильною країною Європи".

Китай має наміри інвестувати в масштабні економічні проекти на Закарпатті – 01
Реклама

Відтак дипломат відзначив, що Закарпаття має унікальні ресурси і китайська сторона прагне інвестувати сюди свої кошти. Зокрема, у переробку деревини, сферу туризму, лікування і реабілітації, відновлювальну енергетику та зв’язок. Пан Посол повідомив, що одна з потужних китайських шанхайських компаній має намір інвестувати у будівництво на Закарпатті сонячної електростанції і станцію розподілення електроенергії на 440 Вт. Це дасть змогу не тільки задовольнити попит Закарпаття, а й експортувати електроенергію назовні. Також ймовірна співпраця у розвитку інфраструктури, зокрема, покращення дорожнього покриття. Китай також зацікавлений в обміні студентами.

Після інших вітальних промов учасники церемонії відкриття виставки урочисто перерізали символічну стрічку та ознайомилися з експонатами. А ввечері свято продовжиться концертом.

Китай має наміри інвестувати в масштабні економічні проекти на Закарпатті – 02
Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно