Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Довгострокова та подобова оренда квартир у Мукачеві: орієнтовні ціни та в якому мікрорайоні дешевше

Довгострокова та подобова оренда квартир у Мукачеві: орієнтовні ціни та в якому мікрорайоні дешевше

Довгострокова та подобова оренда квартир у Мукачеві: орієнтовні ціни та в якому мікрорайоні дешевше
Традиційно восени на Закарпатті зростає попит на оренду квартир. Якщо ще у кінці липня – на початку серпня спостерігалася велика зацікавленість у довгостроковій оренді (переважно за рахунок великої кількості студентів, які шукали, де вигідно зняти в оренду житло), то починаючи із вересня у Google з’являється дедалі більше запитів "подобова оренда квартир" чи "оренда квартир на Новий рік".

І це природньо, багато наших співвітчизників повертаються із заробітків, і якщо купити квартиру в Мукачеві є досить дорогим задоволенням, то довгострокова оренда квартири є більш доступним варіантом. А стосовно подобової оренди, то тут велику роль відіграє наближення новорічно-різдвяних свят. Зустріти Новий рік на Закарпатті бажає дедалі більше українців, відповідно, всі вони у пошуках житла, а подобова оренда – найприйнятніших варіант.

ВІДЕО ДНЯ

Аналізуючи популярні в Україні сайти оголошень, можна дійти висновку, що ціна на оренду квартир у Мукачеві залежить не тільки від кількості кімнат, а й від того, в якому будинку знаходиться це житло, його стану та, навіть, мікрорайону міста.

Також на кінцеву вартість впливає співпраця власника помешкання з ріелтором (якщо вона є).

Реклама

Давайте розберемось по-порядку.

Довгострокова оренда квартир у Мукачеві

Більшість квартир на тривалий термін вже здано. Це ми згадували раніше і пов’язано це із студентами. У Мукачеві знаходиться один університет та кілька коледжів. Відповідно, багато студентів цих вишів віддали перевагу оренді житла перед тутешніми гуртожитками.

Реклама

Найвищі ціни на оренду квартир у Мукачеві – у центрі міста та у мікрорайоні Росвигово

Довгострокова та подобова оренда квартир у Мукачеві: орієнтовні ціни та в якому мікрорайоні дешевше – 01

Проте, у мережі можна знайти близько 30 пропозицій тривалої оренди квартир (станом на 20 вересня – ред.).

Реклама

Найчастіше в оренду у Мукачеві здають однокімнатні та двокімнатні квартири. Стосовно цін, то безперечними лідерами по дороговартості є центр міста та мікрорайон Росвигово.

Однокімнатні квартири у Росвигові здають в середньому за 3000 грн. на місяць.

Читайте також:
Як заробітчани перетворили невелике село на Закарпатті на елітне котеджне селище

Двокімнатна обійдеться в середньому 5000 грн. Квартири з гарним ремонтом коштують ще більше – від 6000 грн. на місяць.

Водночас у мікрорайоні Підгоряни є пропозиції з оренди однокімнатної квартири за 1500 грн, а двокімнатні можна зняти за 3500-4000 грн. Звичайно, є і VIP-житло. Щоправда ціна його понад 10000 грн. на місяць.

Трикімнатні квартири – менш популярні.  Оренда таких помешкань стартує від 6000 грн. на місяць.

Подобова оренда квартир у Мукачеві

Тут вибір значно більший. Квартири подобово у Мукачеві можна знайти на будь-який гаманець.

Реклама

Мікрорайон Росвигово серед лідерів по кількості житла в оренду

Довгострокова та подобова оренда квартир у Мукачеві: орієнтовні ціни та в якому мікрорайоні дешевше – 02

Вартість доби проживання в однокімнатній квартирі стартує від 450 грн. Саме в сегменті однокімнатних квартир прив’язка до мікрорайону не має значення. За однаковою ціною можна винайняти житло як у мікрорайоні Росвигово, так і в Підгорянах, Пентагоні чи в районі вулиці І.Франка. Тут на перший план виходить їх стан. Є, звичайно, квартири з дизайнерським ремонтом за 600-700 грн за добу. Водночас є і поодинокі пропозиції квартир, в яких ремонт як такий не проводився, очевидно, вже багато років. За них просять 300-350 грн на добу.

А ось в сегменті оренди двохкімнатних квартир вже більш помітна різниця в тому, в якій частині міста квартира знаходиться. Середня ціна в центрі міста та в Росвигові – 700 грн. на добу, в Підгорянах, Пентагоні та в районі вулиці І.Франка – 550 грн. на добу.

Читайте також:
Ціни на квартири в Ужгороді виросли в середньому на 5 300 доларів

Окремо скажемо про новобудови. Оренда квартири в новобудові (або з помітною "квартира нового планування") у центрі або неподалік центру  – це ще плюс кілька сотень гривень до середньої ціни.

Загальні висновки

Загалом вартість оренди житла в Україні протягом останнього року зросла. Ба більше, помітною є тенденція до суттєвого зростання ціни оренди саме на квартири.

Реклама

Нещодавнє дослідження сервісу оголошень "OLX" свідчить, що в Україні орендувати трикімнатну квартиру дорожче, ніж будинок.

Загалом по Україні середня вартість оренди однокімнатних квартир становила 3800 грн., двокімнатних – 4700 грн., трикімнатних – 5 800 грн. Для порівняння, оренда будинку в Закарпатській області (середньостатистична ціна – ред.) складає 5000 грн.

Стосовно оренди квартир, власники яких співпрацюють із ріелторськими фірмами, то ціна таких є трохи вищою за середньостатистичну.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно