Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Нардеп Василь Петьовка звернувся до Міністра фінансів через штучне блокування коштів

Нардеп Василь Петьовка звернувся до Міністра фінансів через штучне блокування коштів

Нардеп Василь Петьовка звернувся до Міністра фінансів через штучне блокування коштів

 Представники органів місцевого самоврядування Тячівського та Рахівського районів заявляють про штучне блокування урядовцями коштів державної субвенції. Йдеться про гроші, за які мали відремонтувати ряд закладів освіти, соціальної сфери, впорядкувати населені пункти.  Наразі склалась ситуація, що на рахунках Державного казначейства субвенційні кошти є, однак через внутрішні урядові документи та розпорядження, використати їх для відповідних потреб на місцях не можуть. Народний депутат Василь Петьовка вимагає від Міністра фінансів втрутитись у ситуацію. 

ВІДЕО ДНЯ

Ще всередині року Уряд затвердив розподіл частини коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Зокрема, у Рахівському районі за ці гроші, мали капітально відремонтувати аварійні стіни сільського будинку культури в с. Чорна Тиса, встановити вуличне освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій у с. Луги, смт. Ясіня, відремонтувати настил автомобільного мосту у с. Луг, встановити дитячий майданчик в Діловому. Сподівалися жителі району і на капітальний ремонт дитсадку с. Костилівка та шкіл в селах Добрик та Середнє Водяне.

Читайте також:
На Рахівщині коштом субвенції відновили ряд соціальних об’єктів
Реклама

Оскільки кошти блокують, то з настанням зими, виникла критична ситуація з перекриттям даху у ЗОШ №2 смт. В. Бичків. Нагадаємо: взимку цього року, внаслідок погодних умов, на школі пошкоджено дах. Роботи  тут розпочали, однак, через блокування коштів Державним казначейством, продовжувати капітальний ремонт даху та перекриття – не є можливим. Про цивілізовані умови навчання дітей у ситуації, що склалася, говорити не доводиться, адже під загрозу ставиться не тільки зрив навчального процесу, а насамперед – ідеться про здоров’я та безпеку  учнів та педагогів вказаного навчального закладу.

Так само, через блокування коштів, наразі не йдеться про капітальний ремонт ДНЗ (ясла-садок)№1  в с. Терново Тячівського району. Ще одне питання, яке виникло через штучне блокування коштів – розрахунки з підрядниками, які роботи вже завершили. Зокрема, в с. Богдан та с. Кваси. Коли підрядні організації отримають кошти за виконані роботи тут – не відомо.  

Реклама

Народний депутат України Василь Петьовка з відповідним запитом звернувся до Міністра фінансів Оксани Маркарової. У депутатському запиті  йдеться про те, що міністр фінансів зобов’язана звернути увагу на критичну ситуацію що склалася та усунути перешкоди, які блокують надходження коштів органам місцевого самоврядування та штучно гальмують процеси розвитку громад на місцях, зокрема, у  Рахівському та Тячівському районах Закарпатської області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно