Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Закарпатців закликають вирішити, за якою ціною вони хочуть купувати газ – фіксованою чи щомісячною

Закарпатців закликають вирішити, за якою ціною вони хочуть купувати газ – фіксованою чи щомісячною

Закарпатців закликають вирішити, за якою ціною вони хочуть купувати газ – фіксованою чи щомісячною

В Україні ще на тиждень, до 30 грудня, подовжили термін, коли населення може відмовитися від гарантованої ціни на газ і натомість платити за ринковими цінами. Про це повідомила НАК "Нафтогаз України".

ВІДЕО ДНЯ

"Споживачі, які хочуть відмовитися від гарантованої квартальної ціни, можуть звернутися до своїх регіональних збутових компаній. Вони запропонують алгоритм виходу з програми, який буде зручний клієнту. Центри обслуговування клієнтів працюватимуть до 28 грудня, а в особистих кабінетах, незважаючи на святкові та вихідні дні, опція відмови буде доступна до 30 грудня", – зазначили в "Нафтогазі".

Читайте також:
У "Нафтогазі" оприлюднили важливе повідомлення, яке стосується багатьох українців
Реклама

Нагадаємо, від 1 січня 2020 року для споживачів, які мають право на придбання газу на пільгових умовах (ПСО), будуть діяти дві цінові пропозиції на газ від "Нафтогазу": квартальна та щомісячна. Квартальна оптова ціна, що зафіксована на рівні 5500 грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів), буде діяти автоматично для всіх захищених споживачів до кінця опалювального сезону.

Щомісячна оптова ціна для таких споживачів у січні 2020 року складе 5500 грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Щомісячна ціна у наступних місяцях опалювального сезону може бути і вищою від гарантованої ціни, і нижчою.

Реклама
Читайте також:
Українці заплатять за газ за новими тарифами: скільки доведеться платити

До 30 грудня споживачі мають вирішити, за якою ціною будуть купувати газ впродовж опалювального сезону: фіксованою на весь квартал або щомісячною, яка буде коливатися відповідно до зовнішніх факторів. Для тих споживачів, які відмовляться від гарантованої квартальної ціни, повернутися назад до програми після 30 грудня можливості не буде.

Від 1 січня 2020 року Україна переходить на ринкові ціни на газ. Відповідно і для промисловості, і для населення вона має бути однаковою. А це означає, що для населення вона суттєво зросте. І щоб це сталося не настільки різко, уряд запровадив гарантовану фіксовану вартість газу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно