Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Газ для населення може подешевшати у травні

Газ для населення може подешевшати у травні

Ціни на газ для населення у 2020 році вже впали на 38%, лише від початку квітня – на 15%. Втім голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв прогнозує, що падіння цін лише продовжуватиметься. Про очікування подальшого падіння цін на газ Коболєв розповів в ефірі одного з телеканалів.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми очікуємо, що в наступні місяці ціна газу також знизиться. Важко передбачити, наскільки. Зараз ринок дивує багатьох аналітиків. Ми нещодавно побачили від’ємну ціну на нафту. Це був короткий епізод, але був, і він безпрецедентний", – наголосив голова "Нафтогазу".

Читайте також:
Закарпатці почали отримувати квитанції за газ у новому форматі
Реклама

Коболєв також нагадав, що наразі чиста ціна газу як товару становить менше, аніж 3 тисячі гривень за одну тисячу кубометрів. Та ціна може стати ще нижчою, якщо буде конкуренція за споживача на ринку газу для населення.

"Наразі така категорія, як населення, споживає газ від приватних постачальників газзбутів. Якщо регулятор дозволить вільно обирати постачальника, не бути прив’язаним до однієї компанії, то ціна буде ще меншою", – переконаний Коболєв.

Реклама

Коболєв також підкреслив, що нині у сховищах рекордні запаси газу – значно вищі, ніж були минулої весни. Відтак "Нафтогаз" навіть не імпортує газ, це роблять лише приватні трейдери.

"Я думаю, наступної зими ми використаємо надлишковий газ з попередньої осені. Перед переговорами з "Газпромом" ми ж готувались до потенційної газової кризи, тому й створили додатковий запас газу. У нас на початку сезону було понад 21 мільярд кубометрів газу", – розповів Андрій Коболєв.

Джерело: 24 канал

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно