Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні значно збільшилася кількість безробітних

В Україні значно збільшилася кількість безробітних

Станом на травень 2020 року кількість зареєстрованих безробітних в Україні на 48% більше, ніж в травні 2019 року. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Державного центру зайнятості.

ВІДЕО ДНЯ

"Станом на 4 травня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у державній службі зайнятості, становить 456,8 тис осіб, що майже на 148,5 тис, або 48%, більше, ніж станом на відповідну дату минулого року. 4 травня 2019 року кількість безробітних становила 308,3 тис", – заявили в Держцентрі зайнятості.

Читайте також:
Українцям без досвіду роботи пропонують йти працювати дорожниками
Реклама

Зокрема, з початку дії карантину, тобто з 12 березня 2020 року, статус безробітного отримали майже 156 тис громадян. При цьому кількість вакансій в умовах економічного спаду зменшилася до 53 тисяч (станом на початок травня), що майже на 60% менше, ніж було в травні минулого року.

Зазначається, що наразі є попит роботодавців на працівників у сфері сільського і лісового господарства, у сфері торгівлі та послуг, у сфері логістики (кур’єр, водій, вантажник, підсобний робітник, укладальник-пакувальник, завідувач складом), в сфері охорони здоров’я і надання соціальної допомоги (медичні сестри, соціальні працівники), в сфері забезпечення правопорядку (охоронець, сторож).

Реклама
Читайте також:
Популярна серед заробітчан країна почала видавати візи: хто їх отримає в першу чергу

Також є вакансії для професіоналів і фахівців із досвідом роботи – бухгалтерів, фахівців, обліковців, лікарів, а також для кваліфікованих робітників – електрогазозварників, дорожніх робітників, слюсарів-ремонтників, електромонтерів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно