Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Нацбанку розповіли, що буде з курсом долара після карантину

У Нацбанку розповіли, що буде з курсом долара після карантину

У Національному банку України не очікують різких коливань курсу гривні щодо долара після закінчення карантину. Про це в інтерв’ю сказав очільник НБУ Яків Смолій. Він вважає, що після карантину українці «не побіжать купувати долари». Смолій зазначає, що наразі банки мають можливість обмінювати валюту онлайн, відтак під час карантину клієнти, які мали безготівкову гривню, могли поміняти її на безготівковий долар. Готівка ж була доступна для обміну у банківських відділеннях, які не закривалися.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Курс валют: долар і євро продовжують дешевшати

«Так що населення мало змогу обміняти гроші, коли хотіло», — зазначив Смолій і додав, що в першу чергу після карантину люди почнуть витрачати гроші, які в них ще є. «Є певний відкладений попит. Хоча попит буде залишатися ще досить пригніченим, ми більше очікуємо на певне збільшення споживання, якщо порівняти з карантином, а не на збільшення валютних накопичень чи валютних операцій», — каже очільник Нацбанку.

Реклама

Також він запевнив, що НБУ вміє справлятися з коливанням курсу і нагадав, що під час певного ажіотажу на валюту у березні Нацбанк продав понад 2 млрд доларів, щоб стримати його. «Сьогодні курс навіть трохи укріпився, і ми викуповуємо долари на ринку в міжнародні резерв. Ми вміємо працювати з ринком так, щоб не було різких коливань, якщо вони раптом почнуться», — розповів Смолій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно