Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Орендувати квартиру в Ужгороді стало дешевше

Орендувати квартиру в Ужгороді стало дешевше

Коронавірус вніс корективи у цінову політику ринку нерухомості в Ужгороді. Вартість орендованого житла знизилася. До того ж, із міста виїхало чимало студентів, а отже і вільних квартир побільшало. Однак чи зміниться ситуація з вересня – досі незрозуміло. Адже все залежить від того, чи буде навчання дистанційним. Про актуальну ситуацію на ринку розповів керівник агенції нерухомості Павло Дацьо. 

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
На Закарпатті стала затребуваною професія, яка економить час і гроші людей

"Зараз у середньому ціни на оренду коливаються у межах від 4 000 до 10 000 гривень. Але потрібно враховувати основні фактори, які впливають на формування ціни: розташування, тип будинку (тобто новобудова або вторинний ринок) та стан квартири. Саме тому нема чіткої цінової градації на 1, 2, 3-кімнатні квартири – ціна адаптується до реальної ситуації на ринку нерухомості. Часто буває, що 3-кімнатна квартира може коштувати дешевше або на рівні з 2-кімнатною", – зазначив Павло Дацьо.

Реклама

За період карантину вартість оренди знизилась на 15-20%. Але тепер ситуація більш-менш стабілізувалась і нема серйозних коливань у ціні.

"Частіше шукають одно- або двокімнатні квартири. На трикімнатні менший попит, адже це і більша ціна, і дорожчі комунальні послуги. Хоча, якщо говоримо про студентів, то такий варіант зручний саме для них – орендують на трьох і у кожного є своя кімната. Останнім часом є навіть запити на оренду будиночків та котеджів із власним подвір’ям", – додав керівник компанії.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно