Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгород придбає ще 7 автобусів "Електрон"

Ужгород придбає ще 7 автобусів "Електрон"

Договір на постачання в Ужгород ще 7 нових автобусів за процедурою фінансового лізингу сьогодні підписали Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, президент-голова правління ПрАТ «Концерн-Електрон» Юрій Бубес, директор КП «Ужгородський муніципальний транспорт» Віталій Готра.

ВІДЕО ДНЯ

Кошти для придбання надає ТОВ «Укрексімлізинг» – дочірнє підприємство державного «Укрексімбанку», яке перемогло в конкурсі з відбору фінансової установи. Нагадаємо, свої пропозиції на конкурс подали три учасники – «Приватбанк», «Укргазбанк», ТОВ «Укрексімлізинг». Виробник автобусів – завод «Електронмаш», модель – «Електрон» A18501.

Читайте також:
"FlixBus" запускає рейси між містами України
Реклама

Як зазначив міський голова Богдан Андріїв, нові транспортні засоби повинні надійти до обласного центру Закарпаття вже восени цього року. На відміну від автобусів, що вже курсують у місті, нова партія матиме трохи більше сидінь, кондиціонер не лише в кабіні водія, але і в салоні, для пасажирів та деякі технічні покращення – виробник врахував побажання та пропозиції Ужгорода. Отож автопарк комунального підприємства нараховуватиме вже 27 сучасних автобусів.

Два десятки «Електронів» успішно працюють в Ужгороді вже майже 2 роки, ужгородці дуже задоволені ними, відзначають, що транспорт сучасний, зручний, комфортний. Завдяки добре налагодженій роботі керівництва комунального підприємства автобуси їздять із дотриманням графіків руху, водії ввічливі.

Реклама

«Концерну-Електрон» вже понад 100 років, розповів його керівник Юрій Бубес. Підприємство розпочинало з виробництва телевізорів, було й літакобудування, приладобудування, електроніка у космічній сфері тощо. Останні років 15-20 одним із основних напрямів є машинобудування, зокрема електротранспорту і загалом громадського транспорту. Відзначив, що громадський транспорт в Україні сьогодні потребує серйозного оновлення: 70-90% рухомого складу зношені. Найбільш правильним виходом із ситуації керівник «Концерну-Електрон» бачить державні програми, які, на жаль, дуже довго розробляються. Тому добре, що є органи місцевого самоврядування, зокрема й Ужгородська міська рада, її депутатський корпус, які знаходять власні резерви і оновлюють громадський транспорт у своєму місті.

Читайте також:
Оприлюднено правила транзиту для українців через Угорщину

Нагадаємо, Ужгород – єдине місто України обласного значення, де немає електротранспорту, а до 2016 в ньому не було міського перевізника, майно якого належало б громаді. КП «Ужгородський муніципальний транспорт» було створено 22 грудня 2016 року. Регулярні перевезення розпочали наприкінці жовтня 2018 року. Наразі на балансі підприємства 20 сучасних автобусів великої пасажиромісткості «Електрон», які обслуговують 3 міські маршрути: №№ 18, 20 та 24.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно