Експерти прогнозують здорожчання продуктів харчування

Економіка  10 серпня 2020 року, 12:14 866

У червні виробництво сільгосппродукції зменшилося на 40%.

На українських ринках ціни на овочі почали зростати: стосується це і борщового набору. 

Зростання буде незначним, прогнозують у в Міністерстві економіки.

Loading...

Читайте також:  Знижувати ціни на електроенергію для населення вночі регулятор не буде

Цінові стрибки пов’язують з карантином і сезонними факторами. Навесні цього року були заморозки, а потім посуха в південних регіонах України. Тож за перше півріччя 2020 року сільськогосподарської продукції зібрали майже на 20% менше, ніж за такий період минулоріч. 

У червні виробництво сільгосппродукції зменшилося на 40%.

Як повідомлялося, за рік в Україні найбільше зросли в ціні такі продукти, як картопля, гречка та яйця. Вартість бульби зросла на 30 %, до майже 11,5 гривні. На стільки ж підвищилися ціни і на яйця, до майже 17 гривень. Удвічі збільшилась вартість гречки. Кілограм цієї крупи коштує в середньому 30 гривень.

Джерело: ТСН
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Loading...
Коментарі - 0