Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

11 тисяч закарпатців можуть втратити субсидію: названо причину

11 тисяч закарпатців можуть втратити субсидію: названо причину

Борги побутових споживачів за розподіл (доставку) газу на Закарпатті, станом на 20 жовтня, досягли більше 46,5 млн грн. Серед боржників — 11 тис отримувачів субсидій. У разі непогашення боргу усі вони ризикують залишитися без цього виду державної допомоги. Відповідно до чинного законодавства, субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

ВІДЕО ДНЯ

"Ситуація, яка нині склалася із заборгованістю населення за послугу з розподілу газу, вкрай негативно впливає на можливості газорозподільних підприємств підтримувати в належному стані мережі й обладнання. Особливо — під час осінньо-зимового періоду, коли навантаження на систему зростає в рази", — зазначила комерційна директорка АТ "Закарпатгаз" Юлія Соколова.

Під час карантину "Закарпатгаз" не здійснює нарахування пені та штрафних санкцій за протермінуваня оплати послуг з розподілу газу, проте змушений вдаватися до стягнення боргів у судовому порядку. Станом на середину жовтня до суду уже передано понад 650 заяв про стягнення заборгованості за послугу з розподілу. У Закарпатті за цю послугу жодного разу не сплатили більше 20 тис споживачів, які загалом заборгували майже 11 млн грн.

Реклама
Читайте також:
Якою буде ціна на газ взимку: прогнози

"Кошти, сплачені за розподіл, витрачаються на підтримання належного тиску у мережі, роботу аварійно-диспетчерської служби, ремонт та заміну газопроводів, повірку лічильників, обслуговування старих та встановлення нових газорозподільчих пунктів (ШГРП), сервісне обслуговування клієнтів тощо", — пояснив технічний директор АТ "Закарпатгаз" Олександр Голуб.

Реклама

Закарпатгаз неодноразово повідомляв, що примусове стягнення боргів у судовому порядку призведе до додаткових фінансових витрат споживачів: оплати судового збору, правничої допомоги. Крім того, відповідно до Закону "Про виконавче провадження", суд може накласти арешт на майно і заборонити боржнику виїзд за кордон. 

"Закарпатгаз звертається до всіх споживачів газу і закликає дотримуватись платіжної дисципліни. Своєчасна оплата послуг з розподілу газу – це, насамперед, кошти на безпеку та комфорт у сезон низьких температур", – зазначили у пресслужбі АТ "Закарпатгаз".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно