Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні через нові ціни на газ зростуть тарифи

В Україні через нові ціни на газ зростуть тарифи

В Україні з грудня "Нафтогаз" підвищив тарифи для виробників тепла та гарячої води на 13,54% – до 6103,1 грн за тисячу кубометрів газу, без урахування ПДВ. В результаті ціни на опалення і гарячу воду зростуть на 10,8%.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповіла членкиня Національної комісії з питань енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП) Ольга Бабій, більшість українців платить за тепло й гарячу воду за тими тарифами, які встановлює місцева влада. Після подорожчання газу так чи інакше доведеться підвищувати й тарифи, інакше підприємство буде збитковим.

"Якщо ми офіційно отримаємо прогноз ціни за газ на наступний рік, то будемо змушені переглядати тарифи на тепло й гарячу воду. Ми не можемо допускати боргів. В умовах нового ринку газу, якщо не буде в підприємств грошей на оплату газу, їх буде від’єднано. Це складне питання і для споживачів", – каже Бабій.

Реклама
Читайте також:
Січень 2021 року: ціна на газ та на скільки зросте вартість транспортування

Припустимо, що до підвищення за опалення й гарячу воду ви платили 2 тис. грн на місяць. З огляду на складник блакитного палива в платіжках, у середньому ціна збільшиться на 10,8%.

Реклама

Загалом, процедура підвищення тарифів займає близько 30 днів. Ймовірно, платити більше доведеться вже в січні. Якщо місцева влада не згодна зі зростанням цін на тепло й гарячу воду, вона повинна передбачити в міському бюджеті гроші на компенсацію різниці між встановленим тарифом і реальною вартістю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно