Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У МОЗ пояснили, чим можна торгувати в магазинах та кіосках під час карантину

У МОЗ пояснили, чим можна торгувати в магазинах та кіосках під час карантину

З 8 січня забороняється діяльність побутових магазинів. Інші ж магазини можуть торгувати виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, побутовою хімією та друкованою пресою на торговельних площах, не менше як 60 відсотків яких призначено для торгівлі такими товарами, а також пальним.

ВІДЕО ДНЯ

«До попередніх карантинних обмежень, які застосовував Уряд, у представників бізнесу виникали запитання. Наприклад, чому ті ж іграшки дозволялись до продажу в супермаркетах, які торгують в основному харчовими продуктами, а в спеціалізованих іграшкових магазинах не дозволялись. Такі ж питання були й до одягу, взуття, посуду тощо», – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте також:
Як виглядають українські супермаркети після введення жорсткого карантину: підбірка фото
Реклама

Він підкреслив, що все це не є предметами першої необхідності, але їх наявність у супермаркетах призводила до того, що люди їхали до цього маркету виключно за іграшкою, одягом, взуттям, посудом тощо, а не за харчовим продуктом. Через це збільшувалася мобільність та порушувався принцип карантинних обмежень. Також це порушення конкурентних умов між різними формами торгівлі.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зауважив, що карантинні заходи в частині торгівлі обмежують приймання відвідувачів на торговельних площах. Тоді як, наприклад, у кіосках приймання відвідувачів не передбачається.

Реклама

«Постанова не передбачає припинення такої діяльності, тому з кіосків можна торгувати і кавою, і цигарками, і батарейками», – зазначив Максим Степанов, адже ризики інфікуватись на відкритому повітрі значно менші, ніж у приміщенні.

Крім того, продаж тютюнових виробів в межах торгових площ супермаркетів не підпадають під заборону, оскільки серед кодів КВЕД, які затверджені додатком до постанови №1236 і визначають перелік заборонених видів економічної діяльності під час карантину зимових канікул, торгівля тютюновими виробами відсутня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно