Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Затверджено нову ціну на газ до кінця карантину

Затверджено нову ціну на газ до кінця карантину

Кабмін тимчасово встановив граничну ціну на газ для населення – 6,99 грн за куб. Така ціна діятиме з 1 лютого і до завершення опалювального сезону або до завершення карантину.

ВІДЕО ДНЯ

"Рішення Уряду про встановлення граничної ціни на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 грн за кубометр знизить його вартість для населення в середньому на 30%. При цьому для частини українців це зменшення становитиме майже 40%", – зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час позачергового засідання Уряду 18 січня.

Читайте також:
Закарпатець підробляв квитанції на оплату комунальних послуг
Реклама

За дорученням Президента України Кабінет Міністрів 18 грудня ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Як зауважив очільник Уряду, така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. 

Глава Уряду також наголосив, що рішення про встановлення граничної ціни на газ не означає, що Уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні. За його словами, без втручання в ситуацію вже у лютому кубометр газу міг би здорожчати до 12 грн.

Реклама

«В умовах недосконалої конкуренції, монополізації ринку таке рішення є необхідним, аби збалансувати та спрямувати ринок на шлях розвитку, а не консервації монополій», – сказав Денис Шмигаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно