Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Clubhouse – що це таке, феномен соцмережі, історія та як зареєструватись

Clubhouse – що це таке, феномен соцмережі, історія та як зареєструватись

Clubhouse – нова соціальна мережа, про яку тепер говорять (або ж чули про неї) майже всі. Підіграє до неї інтерес і той факт, що вона на даний момент має обмежений доступ, тобто зареєструватись у Clubhouse поки можуть не всі.

ВІДЕО ДНЯ

Clubhouse – що це таке, феномен соцмережі, як зареєструватись, як отримати інвайт (запрошення): про все це читайте у нашій статті.

Розпочнемо із головного. Нова соцмережа не схожа на Фейсбук, Інстаграм чи на будь-яку іншу. Якщо у перших двох акцент робиться на фото, відео та текстовому контенті, то в Clubhouse можна тільки поговорити і послухати. Її ще називають голосова соціальна мережа.

Реклама
Читайте також:
Погода на березень 2021 року: синоптики дають невтішні прогнози

На даний момент платформа є закритою для широкої аудиторії. Потрапити в неї можна тільки по інвайтах – так називаються запрошення. Дійшло до того, що ці інвайти стали продавати в Інтернеті. Спочатку таке було у США, а кілька днів тому Clubhouse invite почали продавати в Україні на сервісі OLX. Якщо в Америці спочатку платили по кількасот доларів за запрошення, то в Україні ціни стартують від 200 грн. Зрозуміло, що дані продажі можуть бути аферою ділків, які вирішили підзаробити на масовій істерії.

Реклама

Великої популярності додає ще і той факт, що тут вже зареєструвались зірки світового масштабу, як от Ілон Маск, Ештон Кутчер, Кевін Харт та багато інших.

Clubhouse – що це таке, феномен соцмережі, історія та як зареєструватись – 01

Як зареєструватись у Clubhouse

Як ми раніше писали, потрібно мати інвайт (запрошення). Без нього поки ніяк. Надіслати його вам можуть користувачі, яким поталанило його отримати раніше і вони вже є активними користувачами голосової соцмережі.

Реклама

Якщо запрошення немає, то потрібно забронювати ім’я та чекати на підтвердження. Опісля сервіс вам запропонує "просканувати" список контактів, щоб знайти людей і "почати їх слухати".

Історія Clubhouse

Соцмережа Clubhouse була створена менше року тому – у березні 2020-го. Її творцями є випускники Стенфордського університету Рохан Сет і Пол Девісон.

У січні 2021 року стартап вже оцінювали у мільярд доларів.

Додаток став неабияким популярним у перші місяці пандемії і жорсткого карантину.

Запустити Clubhouse App можна тільки на iOS, але місяць тому творці оголосили, що розпочали роботу над Android-додатком.

Стрімка популярність даного додатку змусила техногігантів задуматись про створення аналогічних сервісів. І, як нещодавно стало відомо, Фейсбук та Твіттер вже працюють над цим. Перший створює застосунок із робочою назвою Fireside, а другий – почав тестувати звукову платформу Spaces.

Clubhouse – що це таке, феномен соцмережі, історія та як зареєструватись – 02
Реклама

Популярність Clubhouse

Короткі відомості про Clubhouse

  • Розробники додатку говорять про свій сервіс як про "новий тип мережі, який заснований на голосі".
  • Користувачі можуть створювати або відвідувати так звані "кімнати", де і ведеться дискусія.
  • Якщо сильно спростити, то формат соцмережі нагадує радіо або сучасний тип – підкасти, які траслюються у прямому ефірі.
  • Записувати розмови у Clubhouse не можна – це заборонено правилами соцмережі.
  • Стрімкої популярності соцмережа набула після того, як на неї звернули увагу Ілон Маск та Марк Цукерберг.

Clubhouse в Україні

Україна не виняток світових трендів, тут так само даний додаток набирає стрімкої популярності. Станом на зараз, у застосунку можна знайти кілька десятків кімнат, де активно спілкуються українці. Кількість їх підписників різна – є дрібні по кілька десятків, а є і більші – до тисячі учасників.

Clubhouse часто називають "диким полем", де поки важко щось зрозуміти (особливо якщо заходиш вперше), але стрімкий ріст популярності спонукає до якнайшвидшої реєстрації у соцмережі. І це ще одна причина стрімкої популярності – бути серед числа обраних.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно