Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • За 3 місяці 2021 року закарпатці витратили 9 мільйонів доларів на нові автомобілі

За 3 місяці 2021 року закарпатці витратили 9 мільйонів доларів на нові автомобілі

За 3 місяці 2021 року закарпатці витратили 9 мільйонів доларів на нові автомобілі

У першому кварталі поточного року в Ужгороді та області придбали 290 нових автомобілів. Сума покупок становила 9 млн доларів США.

ВІДЕО ДНЯ

Лідером серед брендів у січні-березні був виробник Skoda. Майже 60 таких нових автомобілів отримали реєстрацію у регіоні. Крім цих авто, часто обирали Toyota, Renault, Kia та Hyundai, – йдеться у рейтингу сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Читайте також:
Українців можуть змусити віднести всі гроші в банк і сплатити новий податок, – ЗМІ
Реклама

Кросовер Toyota RAV4 отримав найбільшу кількість продажів серед моделей і покрив 10% ринку. Також у регіоні часто реєстрували Kia Sportage та Skoda Octavia.

Понад 80% зареєстрованих автомобілів – кросовери. Частка авто, що обладнані дизельними моторами, склала 25% ринку, а середній об’єм двигуна становив 1,9 л. Автомобілі з ціною від 17 до 35 тис. доларів отримали долю ринку 65%. Середня ціна кожного автомобіля, який зареєстрували у першому кварталі, перевищила 31 тис. доларів.

Реклама

Загалом у першому кварталі поточного року українці придбали 21 000 нових автомобілів. Сума покупок становила 660 млн доларів США. Лідером серед брендів у січні-березні був бренд Toyota, а серед моделей –Toyota RAV4. Найдорожчими автомобілями першого кварталу були Rolls-Royce Cullinan і Wraith (кожна майже по 500 тис. доларів); один Aston Martin DB11 (270 тис. доларів) і два DBX (по 260 тис. доларів), три Bentley Flying Spur, три Continental GT і п’ять Bentayga (вартість кожної становить майже по 300 тис. доларів).

До слова, впродовж 2020 року, в Ужгороді та Закарпатській області реалізували 1 200 нових автомобілів на загальну суму понад 34 млн доларів. Тоді бестселером був кросовер Renault Duster.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно