Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кабмін позбавив права на субсидію сімей заробітчан та безробітних

Кабінет міністрів суттєво обмежив коло домогосподарств, які зможуть претендувати на отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну №420 від 14 квітня, яка оприлюднена на офіційному урядовому порталі та застосовується з 1 травня.

Згідно з документом, з травня 2021 року призначення житлової субсидії здійснюється тільки після подання нової заяви і декларації про доходи та витрати.

Реклама

При цьому істотно розширено перелік випадків, коли житлова субсидія не призначається.

Читайте також:
Заробітки, купівля автомобіля та часті походи в обмінник: за що позбавлять субсидії у 2021 році
Реклама

Зокрема, субсидію не зможуть отримати домогосподарства, якщо хтось із їх складу має транспортний засіб, з року випуску якого пройшло менше п’яти років (крім мопеда і причепа), або володіє двома транспортними засобами, з року випуску яких пройшло менше 15 років.

Субсидію також не призначать, якщо в складі домогосподарства або в складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які досягли 18-річного віку, у яких відсутні офіційні доходи, або середньомісячний сукупний дохід менше розміру мінімальної заробітної плати (за винятком випадків, якщо такі члени сім’ї вчилися на денній формі навчання або зареєстровані в службі зайнятості як безробітні, перебували в місцях позбавлення волі, або отримували будь-які державні допомоги або соцдопомогу, включаючи допомогу по частковому безробіттю на період карантину).

Крім того, на отримання субсидії не зможуть претендувати домогосподарства, члени яких перебували за кордоном сукупно понад 60 днів (крім навчання, службових відряджень, лікування або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, що підтверджується відповідними документами).

Реклама

Також право на субсидію втрачають домогосподарства, якщо будь-який з його членів протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням допомоги здійснив покупку на суму понад 50 тис. грн, в тому числі валюти, цінних паперів, віртуальних активів, будівельних матеріалів.

Читайте також:  Вже у 2022 році частина українців може залишитись без пенсій: кого торкнеться реформа

Судсідія також не призначається, якщо будь-який зі складу домогосподарства має у власності більше ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок), крім житла, розташованого на тимчасово окупованій території, або має депозит, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімума.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно