Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Курс долара в червні проб’є рекордну позначку

Курс долара в червні проб’є рекордну позначку

Курс долара в червні може побити рекордну в 2021 році позначку. Аналітики переконані, що в перший місяць літа гривня неабияк зміцниться.  Тож як зміниться курс валют в червні і, зокрема, курс долара – читайте в матеріалі.

ВІДЕО ДНЯ

Яким буде курс долара в червні?

Більшість опитаних аналітиків сходяться на думці, що гривня протягом усього місяця буде плавно зміцнюватися і може досягти рекордно низької позначки в 27-27,4 грн/$. Наприклад, аналітикиня Concorde Capital Євгенія Ахтирко вважає, що долар буде дешевшати, але дуже плавно. Різких стрибків униз, за її оцінками, не передбачається.

"Ми очікуємо помірну ревальвацію. Це тренд, який триває з початку року з перервою в квітні, коли на настрої учасників ринку вплинула можливість загострення військової агресії. За березнем-травнем можна судити, що ця тенденція відновилася. До кінця літа вона продовжиться. Курс може бути на рівні 27,4 грн/$", – прогнозує експертка.

Реклама

Старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб погоджується: гривня буде зміцнюватися. При цьому він називає більш широкий діапазон із мінімальною позначкою в 27 грн/$. "У червні ми очікуємо продовження помірного зниження долара і євро до гривні. До кінця місяця долар може торгуватися в діапазоні 27,0-27,5 грн, євро – в діапазоні 32,8-33,5 грн", – зазначає Іосуб.

Читайте також:
За рідкісні монети у 25 та 50 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають цінні копійки
Реклама

Ахтирко погоджується, що курс долара дійсно може опуститися до 27 грн/$, але ближче до липня-серпня.

Чому долар буде дешевшати?

Охочих продати долари буде більше, ніж тих, хто бажає їх купити. "Пропозиція буде перевищувати попит, проте різкого зміцнення ми не побачимо", – пояснює аналітикиня Concorde Caputal. Долар міг би опуститися ще сильніше, якби іноземці почали активно купувати український держборг (облігації внутрішньої держпозики). Вони цього не роблять з кількох причин: є більш привабливі інструменти для інвестицій, ставки за ОВДП нижчі, ніж, наприклад, рік тому.

"Це інвестори, які працюють із великою кількістю інструментів. Є менш ризиковані та більш привабливі пропозиції. Мінфіну зараз просто не на руку значно знижувати ставки. Але і без того ми будемо бачити зміцнення", – говорить Ахтирко.

Реклама

Експортні виторги зараз на високому рівні. Ще станом на березень-квітень виторги українських експортерів досягли максимальної з 2014-го позначки. Поки що рівень цін на сировину, яку продає Україна, досить високий. І якщо раніше сезонні коливання виявлялися влітку, то в цьому році цей фактор уже "відіграний".

Навіть якщо експортні виторги будуть рости, ще не факт, що бізнесмени будуть відносити отриману валюту на міжбанк і купувати гривні, пояснюють експерти. З іншого боку, є і стримувальні фактори.

Курс долара в червні проб’є рекордну позначку – 01

Читайте також:  Ціна на газ у червні: "Нафтогаз" назвав тариф для клієнтів постачальника "останньої надії"

"Протягом місяця динаміка валют була нерівномірною. Протягом перших двох декад травня, на які випало багато свят, долар знижувався на хорошій ціновій кон’юнктурі для експортерів і на продажах валюти населенням. 18 і 19 травня долар на міжбанку опускався до 27,405/27,425, однак до кінця травня трохи відскочив від внутрішньо місячних мінімумів", – пояснив Іосуб.

Зростають обсяги імпорту. З одного боку, це свідчить про зростання економіки, з іншого – про відкладений попит. Коли в період жорстких обмежень бізнес не ввозив у країну товар у потрібній кількості.

Курс валют сьогодні, 2 червня

Курс долара 2 червня –  27,43 гривень за 1 долар.

Реклама

Курс євро сьогодні – 33,55 гривень за євро.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно