Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Пенсії в Україні перерахували: на скільки зросли доплати

Пенсії в Україні перерахували: на скільки зросли доплати

Пенсійний Фонд України звітує, що проведено перерахунок виплат.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначає відомство, після отримання даних з Державної податкової служби про суми нарахованих та сплачених страхових внесків за 1 квартал 2021 року органами Пенсійного фонду України з 1 квітня проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Перерахунок проведено особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули не менш як 24 місяці страхового стажу або менш як 24 місяці страхового стажу, за умови, що після призначення (попереднього перерахунку) пенсії пройшло не менш ніж два роки.

Реклама
Читайте також:
Які податки збільшать для простих українців

Перераховано пенсії 633 тисячам пенсіонерів. Збільшено пенсії 313 тисячам пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав 193,32 гривні.

Реклама

Перерахунок здійснено без звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України.

В червні, крім перерахованої пенсії, буде виплачено доплату за квітень та травень 2021 року.

Як зазначила міністерка соціальної політики Марина Лазебна, із липня проведуть індексацію пенсій. На підвищення зможе розраховувати 1 млн українців.

Реклама

"Проведемо індексацію пенсій для 1 млн пенсіонерів. Тим, кому призначили пенсії у 2018-2020 роках і тим, хто отримує мінімальні пенсії", – зазначила Лазебна. Про це міністерка заявила під час години запитань до уряду в залі парламенту в п’ятницю, 4 червня.

За її словами, на 1 квітня середній розмір пенсії становить 3,7 тис. грн. Він із минулого року збільшився на 555 грн або на 17,5%.

"На жаль, пенсійне законодавство змінили і дату індексації з 1 березня прибрали, і окремим категоріям індексація пенсій припинена. Тому міністерство розробило проєкт закону 4668, яким відновлюється індексація всім пенсіонерам і встановлена дата індексації. Кабмін займає чітку позицію – не обмежуватися тільки пенсійним забезпеченням", – резюмувала Лазебна.

Пенсійний вік можуть підвищити

Група нардепів зі "Слуги народу" пропонує підвищити пенсійний вік українців до 61 року.

Відповідна інформація випливає із тексту законопроєкту №5566, який оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Серед авторів законопроекту – голова комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, а також нардепи Ірина Верещук, Мар’яна Безугла, Ольга Василевська-Смаглюк та інші.

Реклама

Автори законодавчої ініціативи пропонують щорічно підвищувати пенсійний вік на один місяць, починаючи з 1 січня 2023 року. Зазначене збільшення підніме пенсійний вік в Україні до 2035 року на один рік і становитиме 61 рік.

Водночас законопроект передбачає, що жінки, які народили дитину та виховали її до шестирічного віку, мають право на зменшення пенсійного віку на шість місяців.

Законопроект пропонує внести зміни до статей 26 і 115 закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

У разі ухвалення в цілому законопроект набуде чинності 1 січня 2022 року.

Раніше повідомлялось, що рада в першому читанні проголосувала за прив’язку прожиткового мінімуму українців до середньої зарплати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно