Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Розмитнення авто 2021: митниця пояснила, як скористатися пільгою

Розмитнення авто 2021: митниця пояснила, як скористатися пільгою

Розмитнення авто у 2021 році зазнало змін. Що ж чекає власників транспортних засобів на іноземній реєстрації у світлі введеного в дію закону про тимчасове спрощення митного оформлення ТЗ, ввезених на митну територію України, читайте у нашій статті.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпатська митниця Держмитслужби зазначає, що вже 15 червня вводяться в дію ряд Законів України, які покликані спростити митне оформлення автомобілів.

Аби автовласник скористався прописаними у документі умовами щодо пільгового розмитнення, потрібно уважно вивчити ухвалену нормативну базу.

Реклама
Читайте також:
Майже три мільярди Закарпатська митниця цьогоріч скерувала у державну скарбницю

Василь Татош, начальник управління забезпечення митного контролю та оформлення Закарпатської митниці Держмитслужби, розповідає, за яких умов автівка потрапляє під дію відповідних Законів:

Реклама
  • станом на 31 грудня 2020 року автомобіль перебував у митному режимі «тимчасове ввезення» або «транзит»;
  • з дати випуску автомобіля пройшло 5 років або більше;
  • автомобіль класифікується в одній із товарних позицій 8703 (легкові авто, крім тих, які класифікуються у товарних підпозиціях 8703 10, 8703 40) або 8704 (вантажні авто, загальною масою до 3,5 тони) згідно з УКТ ЗЕД;
  • кількість не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію 8703 або 8704;
  • автомобіль відповідає екологічному класу не нижче "ЄВРО-2";
  • автомобіль не ввозиться (не походить) з території держави-окупанта або тимчасово окупованих територій.

Якщо всі вищезазначені умови виконуються, то власник такого автомобіля або особа, уповноважена на розпорядження таким авто, може поміщати його у митний режим імпорту на умовах, визначених Законами 1402-IX та 1403-IX.

Важливою умовою є те, що на момент подання декларації транспортний засіб повинен бути знятий з обліку в державі реєстрації.

Реклама

Приклад розрахунку платежів згідно чинного законодавства та нововведення можна переглянути на інфографіці нижче.

Розмитнення авто 2021: митниця пояснила, як скористатися пільгою – 01

Наприклад, за VW Passat 2008 року з об’ємом двигуна 2000 см.куб (дизель) потрібно було сплатити 3278 євро, а згідно нововведень – 840 євро. Це майже у 4 рази менше.

Важливим моментом є підстави для звільнення від адміністративної відповідальності за порушення митних правил, передбачені статтями 470, 481, 485 Митного кодексу України. Вона визначається сплатою добровільного внеску у розмірі 8500 гривень. У разі виконання вказаних умов, протокол про ПМП не складається, провадження у раніше порушеній справі про ПМП підлягає закриттю. Але (!) сплата добровільного внеску під час митного оформлення транспортного засобу чи вивезення його за межі України не звільняє особу від обов’язку сплатити штраф, раніше накладений згідно з постановою у справі про порушення митних правил, яка набрала законної сили.

Розмитнення авто 2021: митниця пояснила, як скористатися пільгою – 02

Термін дії спрощеного оформлення ТЗ складає 180 днів (до 10 листопада 2021 року) для фізосіб, які є власником транспортного засобу особистого користування або уповноважені розпоряджатись ним. Для учасників бойових дій та військових, які документально підтвердять перебування на території проведення ООС більш як 90 днів, цей термін складає 270 днів (до 8 лютого 2022 року).

Раніше повідомлялось, що влада планує перетворити безробітних та малозабезпечених на бізнесменів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно