Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

“Нафтогаз” змінив місячний тариф для населення

“Нафтогаз” змінив місячний тариф для населення

Газопостачальна компанія "Нафтогаз" за планом "Місячний" встановила тариф для населення у червні на рівні 11,94 гривні за кубометр, проте за замовчуванням усі клієнти залишаються на "Річному" з тарифом 7,96 грн. Про це повідомляє пресслужба ГК "Нафтогаз". "Наголошуємо, підключення до тарифного плану "Місячний" відбувається лише за бажанням клієнта. За замовчуванням усі клієнти ГК "Нафтогаз України" обслуговуються за річним тарифним планом "Фіксований", – підкреслили у "Нафтогазі".

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Ціна на газ у червні: "Нафтогаз" назвав тариф для клієнтів постачальника "останньої надії"

Метою річного продукту було захистити клієнтів від цінових коливань на ринку, відтак вони продовжать сплачувати за газ 7,96 грн/кубометр.  
Як додали у компанії, "у клієнтів Газопостачальної компанії, які підключили тарифний план "Річний" у минулому році, умови не змінюються, як і ціна на газ, яка зафіксована умовами укладеного договору і терміном до його завершення". Місячний тариф зумовлений ситуацією на європейському ринку, де ціни на газ є одними з найвищих за останні 4-5 років, і станом на початок червня продовжували зростати. Україна інтегрована в європейський газовий ринок з 2015 року та імпортує 30% від загальних обсягів споживання. Відтак, ціни на газ формуються, виходячи з динаміки цін на європейських торгових майданчиках. 

Реклама

У середньому на початок червня ціни на газ у Європі сягали 25,9 євро/МВт-год, що дещо вище за 270 доларів за тисячу кубометрів. Це зумовлено коливаннями цін на енергоринках, через те, що Російська Федерація штучно обмежує поставки газу з метою створення тиску для завершення будівництва газогону "Північний потік-2". Також на зростання цін впливає кон’юнктура глобальних ринків, зокрема, високі ціни на скраплений природний газ в азіатському регіоні. 

Нагадаємо, нещодавно "Закарпаттяобленерго" звернулось до жителів області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно