Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Курс долара в Україні різко розвернувся: аналітики спрогнозували, що очікувати від валюти цього тижня

Курс долара в Україні різко розвернувся: аналітики спрогнозували, що очікувати від валюти цього тижня

Курс долара в Україні різко розвернувся: аналітики спрогнозували, що очікувати від валюти цього тижня

Курс долара в Україні після плавного, але стабільного зміцнення розвернувся на 180 градусів. Вартість гривні почала знижуватися, аналітики прогнозують, що до кінця червня долар подорожчає з 27,1 до 27,3 грн/$.

ВІДЕО ДНЯ

Що буде з курсом долара: прогнози аналітиків

Головна причина подорожчання долара – заява Федеральної резервної системи США (аналог українського НБУ) про те, що в найближчі два роки ключові ставки будуть рости. Слідом за цим курс долара почав зростати в усьому світі, зокрема і в Україні.

Реклама
Читайте також:
Мінекономіки України встановило нову граничну вартість бензину та дизельного пального

"На найближчий тиждень ми очікуємо незначного зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку буде торгуватися через тиждень близько 27,3 грн. Готівковий долар – за 27,1/27,3 грн/$", – розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

Реклама

Аналітик RoboForex Андрій Гойл додає: падіння прибутковості облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) також може призвести до ослаблення гривні. "Вважаю, що долар до гривні продовжить корекційне зростання до рівня 27,35 грн/$", – додав експерт.

Інша причина подорожчання валюти: ринок відреагував на рішення Національного банку України зберегти облікову ставку на рівні 7,5% річних, незважаючи на прискорення інфляції, а також на зустріч президентів США і РФ. Тим часом, НБУ має намір згорнути стимулювальну політику, що позначиться на термінах рефінансування, аукціонах своп і депозитних сертифікатах.

"Судячи з усього, власники паперів вважали за краще конвертувати доходи у валюту. Очікуємо курсу близько 27,20 грн/$", – додає аналітик TeleTrade Сергій Родлер.

Реклама

Всього з початку року населення продало більше ніж $1 млрд. Це вплинуло на ситуацію на валютному ринку. Чим більше українці продають, тим дешевше долар коштує в Україні.

У найближчий тиждень опитані аналітики прогнозують плавне подорожчання долара. Очікувати різких стрибків не варто, загалом же тенденція залишається позитивною. Прибуток від експорту зростає, а фактор "паузи з МВФ" поки ще не впливає на вартість валюти.

Раніше повідомлялось, що в Україні вводять "нульову декларацію" – за приховане майно потрібно заплатити податок.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно