Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Експерти вважають, що курс долара розвернеться на 180 градусів

Експерти вважають, що курс долара розвернеться на 180 градусів

В Україні курс долара після тижневого зростання знову розверне свою траєкторію і буде плавно знижуватися. Аналітики вважають, що американська валюта має шанси знову повернутися до позначки в 27 грн/$.

ВІДЕО ДНЯ

Практично з початку травня курс долара в Україні плавно йшов вниз, опустившись нижче за психологічну позначку в 27 грн/$. З 16 червня почалася корекція – американська валюта виросла. Станом на тепер валюта продається за 27,3 грн/$. Цілком ймовірно, що траєкторія знову розвернеться на 180 градусів, вважають опитані експерти.

Плавне зміцнення гривні очікується не тільки до кінця червня, а й протягом усього липня, розповідає аналітикиня Concorde Capital Євгенія Ахтирко.

Реклама
Читайте також:
Стало відомо, чи подорожчає електроенергія з 1 липня

"Падіння гривні – це тимчасове явище. До яких рівнів вона буде рости – складно сказати. Ми очікували побачити курс 27,0 грн/$, ми це вже бачили. Чи повернеться гривня до цього рівня, і наскільки довго вона буде там триматися – складно сказати. Але трендом першого півріччя було повільне зміцнення гривні, і цей прогноз збувся", – говорить вона.

Реклама

Менш позитивний прогноз озвучує аналітик компанії "Центр біржових технологій" Максим Орищак. За його оцінками, курс долара до липня може опуститися до позначки 27,2 грн/$, проте водночас цілком можливий варіант незначної девальвації до 27,4 грн/$. Водночас євро, вважає експерт, буде коштувати в межах 32,6-32,98 грн.

Загалом більш ймовірний сценарій – зниження курсу долара в період з 28 червня до 2 липня, додає Орищак. За останній місяць НБУ регулярно виходить на ринок із продажем валюти, тим самим демонструючи граничний рівень котирувань і відсутність бажання накопичувати іноземну валюту. Можливо, в межах боротьби з інфляційним тиском, пізніше НБУ буде закуповувати золото на середньострокову і довгострокову перспективу в резерви країни.

"Додаткове просідання курсу долара, а також зростання гривні ми очікуємо на тлі майбутнього грошового потоку від агросектору в поточному році. Простежте динаміку, що 17 червня НБУ продавав валюту за курсом 27,21 грн, 22 червня за 27,41, а вже 24 червня продає за 27,55 грн", – говорить аналітик.

Реклама

Водночас він вважає, що стабільний курс долара очікується до кінця року. Причин для різкого подорожчання курсу долара немає.

Раніше повідомлялось, що "Нафтогаз" підвищив липневу місячну ціну для побутових клієнтів відразу на 10%.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно