Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Україні затопило популярне курортне селище: опубліковано фото

В Україні затопило популярне курортне селище: опубліковано фото

В Україні затопило популярне курортне селище: опубліковано фото
Вода стоїть на вулицях селища уже кілька днів. Туристи обурені.
ВІДЕО ДНЯ

Тривалі зливи затопили центральні вулиці й чимало баз відпочинку у селищі Коблево, що в Миколаївській області. Рівень води у курортному селищі місцями сягнув 40 сантиметрів.

У місцевій адміністрації відкачати воду пообіцяли до кінця цього тижня. Туристи підкреслили, що станом на 8 липня вода стояла на вулицях уже третій день. Українці, які приїхали на морський відпочинок із різних куточків країни, підкреслили, що така ситуація псує їм враження від курорту.

Реклама
В Україні затопило популярне курортне селище: опубліковано фото – 04

Підтопленими в Коблевому опинилися магазини, будинки жителів і ті, які здають туристам, припарковані на вуличках автомобілі. В місцях, де рівень води сягав 40 см, на сільських дорогах не було видно ям. У них застрягали авто, деякі водії губили там номерні знаки.

Реклама
Читайте також:
Відпочинок у Солотвині: які ціни у 2021 році

Речниця ГУ ДСНС на Миколаївщині Ілляни Пацюк додала, що в курортному селищі відсутня дощова каналізація, там рівень води піднявся "вище коліна". За її словами, ще станом на 6 липня повідомлялося про принаймні шість баз відпочинку, які було підтоплено. Для того, щоб люди змогли потрапити до заброньованих кімнат, адміністрації одного із закладів довелося прокласти дерев’яні містки.

В Україні затопило популярне курортне селище: опубліковано фото – 05
Реклама

На базі "Валерія" воду відкачували самостійно. Директорка закладу Анастасія Погосова зазначила, що вирішити проблему може тільки селищна рада, розробивши й реалізувавши проєкт щодо водовідведення.

"Робити щось потрібно комплексно. Тільки в разі, якщо це буде узгоджена територіальна програма на обласному чи, може, всеукраїнському рівні", – пояснила жінка.

В Україні затопило популярне курортне селище: опубліковано фото – 06

Заступник голови Миколаївської ОДА Микола Марінов визнав, що така проблема в Коблевому існує давно, але 2021 року кількість опадів перевищила місячну норму. Раніше воду пропонувалося відкачувати до моря або зливати в каналізацію. Остання, за його словами, приватна і бази відпочинку не хочуть її приймати, адже це буде пов’язано із додатковими витратами.

Так, єдиним виходом стало залучення асенізаційних авто, які відкачують й вивозять воду за межі Коблевого. Марінов додав, що до кінця цього тижня ситуацію мають вирішити.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно