Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Укрзалізниця" запускає перший інклюзивний приміський електропоїзд: як він виглядає

"Укрзалізниця" запускає перший інклюзивний приміський електропоїзд: як він виглядає

"Укрзалізниця" запускає перший інклюзивний приміський електропоїзд: як він виглядає
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні презентували перший в історії України приміський поїзд, який модернізований за новими стандартами та враховує потреби людей з інвалідністю. Як запевнило керівництво "Укрзалізниці", всі роботи з модернізації цього поїзда проводилися в постійній комунікації з уповноваженим президентом України з справ людей з інвалідністю Валерій Сушкевич та громадськими спілками.

Поїзд має 10 вагонів, що обладнані пандусами, місцями для людей на візках, усі вказівники нанесені шрифтом Брайля, розміщені кнопки виклику поїзної бригади, враховано доступ до туалетних приміщень тощо. Крім того, в поїзді замінено низку систем та деталей інтер’єру. Серед основних – встановлено кріплення для велосипедів.

Реклама

"Модернізація цього поїзда нам обійшлася в 70 млн грн. Важливо, що всі роботи було виконано на власному заводі Укрзалізниці КЕВРЗ і на це знадобилося близько 2 місяців. До кінця року плануємо зробити ще 6 таких поїздів", – розповів в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик. 

Читайте також:
Їхав на відпочинок, але трагічно загинув: нові подробиці смерті чоловіка у потязі
Реклама

За його словами, кошти на це передбачені в фінплані компанії на 2021 рік. Їх модернізація проводитиметься з використанням стандартів, опрацьованих на прикладі цього поїзда

"Також розробили та впроваджуємо комплексну Програму до 2023 року, що передбачає низку заходів покликаних зробити залізницю більш доступною для людей з інвалідністю. Зокрема, це адаптація вокзалів та зупиночних платфор для людей з інвалідністю, закупівля підйомних платформ, закупівля візків для вагонів., – зауважив Іван Юрик. – Крім того, "Укрзалізниця" вже в 2021 році закупить 37 пасажирських вагонів, які пристосовані для перевезення людей у інвалідних кріслах".

Нагадаємо, після гри з "Минаєм" футболісти влаштували у поїзді "Ужгород-Київ" дебош. Постраждала дівчина розповіла подробиці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно