Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вакцина Pfizer відтепер доступна для всіх охочих українців

Вакцина Pfizer відтепер доступна для всіх охочих українців

Антиковідна вакцина американсько-німецького виробництва Pfizer-BioNTech віднині доступна в центрах масової вакцинації. Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

ВІДЕО ДНЯ

Як мовиться у повідомленні, щепитись цією вакциною зможуть усі охочі, з пріоритетом для людей похилого віку і тих, що мають супутні захворювання.

Як пояснили у МОЗ, Comirnaty/Pfizer-BioNTech вирішили зробити доступною для широкого загалу, оскільки до кінця липня Україна очікує отримати близько 2 мільйонів доз цієї вакцини.

Реклама
Читайте також:
Як отримати цифровий паспорт вакцинації

Першим містом в Україні, де всіх охочих почали щепити американською вакциною, був Чернігів. У суботу 10 липня, після оголошення про доступність Pfizer, у чернігівському пункті вакцинації зібралися черги; люди з’їжджались також із навколишніх міст.

Реклама

Досі масове антиковідне щеплення в Україні проводилось китайською вакциною. Американська була доступна виключно для певних категорій громадян, зокрема, медпрацівників та освітян.

Основну частину поставок Pfizer-BioNTech Україна отримує безоплатно, в рамках глобальної ініціативи COVAX. Найбільшим донором цієї ініціативи є Сполучені Штати.

Нещодавно президент США Джозеф Байден оголосив про намір придбати у виробника додатково 500 мільйонів доз Pfizer-BioNTech і передати їх програмі COVAX для безоплатного розподілення між країнами, що потребують допомоги. Україна стала одним із найбільших отримувачів вакцин від США.

Реклама

При цьому логістику процесу в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку. USAID, зокрема, надає холодильники для вакцини Pfizer, зберігання якої потребує наднизьких температур.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно