Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Відпочинок в Україні біля моря: про що попереджають туристів

Відпочинок в Україні біля моря: про що попереджають туристів

Відпочинок на Азовському і Чорному морях, а також у горах наповнить вас силами та подарує прекрасні емоції – якщо, звичайно, ви не станете жертвою шахраїв. Вони ж "розводять" туристів уже на етапі вибору житла.

ВІДЕО ДНЯ

Про те, як не стати об’єктом уваги аферистів і які запобіжні заходи варто вжити, – читайте в матеріалі.

Заплатили? Подарували!

Зіпсувати собі відпочинок біля моря можна, якщо заздалегідь ретельно не перевірити, куди ж ви їдете. Звучить дивно? Анітрохи. Справа в тому, що шахраї влітку перездають чуже житло біля моря (одночасно кільком "клієнтам") або навіть пропонують відпочинок за неіснуючою адресою.

Реклама

Пропозиції розміщують на різних сервісах, дошках оголошень. Дуже часто виставляють фото реального житла, яке здається в оренду, але... справжніми власниками і зовсім в іншому місці.

Читайте також:
Відпочинок у Солотвині: які ціни у 2021 році
Реклама

Аферисти – хороші психологи, під час розмови з потенційною жертвою вміють викликати прихильність до себе. А для того, щоб домогтися потрібного результату, – і понагнітати ("давайте швидше домовлятися, бо будиночок забронюють, ось уже знову дзвонять"). Загалом використовують весь арсенал психологічних прийомів.

І, наприклад, засмикана мама двох дітей, яка сидить у декреті й просто жадає вирватися на море, – ідеальна жертва для "розводу".

Часто шахраї вимагають передоплату мінімум за добу: тоді, мовляв, квартира або будинок точно за вами. А відразу після переказу коштів (іноді через кілька днів) аферист просто зникає.

Реклама

Важливо розуміти: якщо ви переказали гроші на картку фізичної особи, то зробили це добровільно. Довести факт шахрайства буде нелегко.

Якщо ви хочете орендувати номер у мініготелі або квартиру, перевіряйте, як давно в мережі є інформація про цей об’єкт, читайте відгуки, дивіться фото і робіть висновки. Найголовніше – не поспішайте!

Коли приїжджаєте і готові розплатитися за всі дні оренди, переконайтеся, що перед вами дійсно власник житла, а не аферист. Попередьте, що хочете подивитися документи.

Дуже часто шахраї орендують для себе, а потім перездають один і той же об’єкт кільком жертвам. У програші будуть усі ошукані туристи, а знайти аферистів непросто.

"Приїхали, а тут кошмар!"

А буває, що ви спілкуєтеся з реальним власником житла на курорті, обговорюєте вартість оренди, умови, а приїжджаєте – і повний шок. Так сталося з однією родиною, яка обрали відпочинок у Затоці (Одеська область). Вони домовилися про оренду номера з виходом на пляж, а коли приїхали, то побачили, що їхня "мрія" – це залізничний контейнер, в якому прорізані вікна, а на них встановлено майже тюремні ґрати.

"Нас поселили в клітку – по-іншому це місце я назвати не можу. Ми приїхали пізно ввечері й шукати інший варіант не було сил. Але вранці втекли! Так, втратили вартість оренди за дві доби, не змогли нічого довести господарям. Що ж, надалі будемо розумнішими", – розповіла Олена.

Жінка каже, що напередодні поїздки в поспіху шукала підхожий варіант, і слова власника житла, що "умови скромні", її не насторожили. "Я була ніби під гіпнозом, така мила жінка, так переконувала, що нас чекає і нам усе дуже сподобається", – згадує Олена.

Реклама

Тепер, каже, ніякого "приватного сектору": а якщо приватний готель, то тільки з відгуками на сайті з репутацією.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно