Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Негода у Німеччині забрала життя 80 людей, понад тисячу зникли безвісти

Негода у Німеччині забрала життя 80 людей, понад тисячу зникли безвісти

Негода у Німеччині забрала життя 80 людей, понад тисячу зникли безвісти
ВІДЕО ДНЯ

Кількість жертв повені перевищила 80, більше тисячі людей зникли безвісти. У поліції прогнозують, що число жертв збільшуватиметься. Водою знищені або підтоплені численні будівлі. У Ерфштадті пошкоджений газопровід.

Спричинені рясними опадами повені на заході Німеччини призвели до загибелі значно більшого числа людей, ніж вважалося раніше. Як стало відомо на ранок п’ятниці, 16 липня, тільки в землі Рейнладн-Пфальц підтверджено 50 смертей унаслідок повеней. У поліції міста Кобленц побоюються, що це число жертв далеко не остаточне, передає інформагенція dpa.

Реклама
Негода у Німеччині забрала життя 80 людей, понад тисячу зникли безвісти – 04

Найбільше від повеней у цій федеральній землі постраждав район Арвайлер, зокрема, місто Бад Ноєнар-Арвайлер та низка інших населених пунктів. У поліції й рятувальних службах визнали, що досі не можуть визначити точної кількості зниклих безвісти. У розташованому неподалік місті Зінціг у цій же землі загинули дев’ятеро мешканців притулку для людей з особливими потребами.

Реклама
Читайте також:
Страшна негода накрила Німеччину: опубліковано відео

Іншими регіонами землі Рейнланд-Пфальц, що значно постраждали від повеней, стали Айфель і Трір-Заарбург. У багатьох районах цієї землі місцева влада оголосила режим надзвичайної ситуації. На місці працюють рятувальники. Через рясні опади вийшло з берегів багато річок, струмків та інших водойм.

Водою підтоплено багато підвалів будинків, вулиць і доріг. З огляду на повінь місцями призупинено рух потягів залізницею. Подекуди спостерігається також руйнування дорожнього полотна, внаслідок чого цілі райони опинилися практично відрізаними від світу.

Реклама
Негода у Німеччині забрала життя 80 людей, понад тисячу зникли безвісти – 05

Бурхливі потоки води зруйнували або сильно пошкодили лінії електропередач і трансформаторні підстанції, тож багато домогосподарств лишилися без струму. Повідомляється також про проблеми з мобільним зв’язком. Нерідко рятувальникам доводиться проводити рятувальні операції тільки за допомогою гелікоптерів, оскільки в інший спосіб провести безпечну евакуацію постраждалого населення неможливо. Повідомляється про тисячі евакуйованих мешканців.

До багатьох будівель можна безпечно дістатися тільки на човні. На ліквідацію наслідків катастрофи влада залучила частини Бундесверу. У сусідній федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія ситуація теж напружена. У ніч на 16 липня в міністерстві внутрішніх справ землі повідомили про як мінімум 31 загиблого внаслідок повеней.

Негода у Німеччині забрала життя 80 людей, понад тисячу зникли безвісти – 06

 

Украй складна ситуація спостерігається в Рурській області. Бурхливими потоками води тут пошкоджено залізничне й дорожнє полотно, підтоплено чимало житлових будинків та інших будівель.

З розташованого поблизу Кельна містечка Ерфтштадт повідомляють про руйнування низки будинків. Причиною обвалу будівель стало масивне підтоплення. Попри евакуацію мешканців будинків напередодні, звідти досі надходять виклики про допомогу. Людей рятують на човнах, інакше дістатись до будинків неможливо.

Реклама

Рятувальні роботи ускладнені проривом газопроводу, повідомляють місцеві ЗМІ. Також населення регіону просять не вживати воду з кранів відразу, а спершу її скип’ятити. Як повідомили в Федеральній службі захисту населення від катастроф (BKK), від повеней постраждало загалом 23 райони землі Північний Рейн-Вестфалія.

Загалом навіть нинішнє число загиблих тільки в цих двох федеральних землях уже в кілька разів перевищило число загиблих під час так званої Повені століття в 2002 році, коли у всій Німеччині загинула 21 людина, уточнює інформагенція AFP.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно