Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

РНБО анонсувала посилення карантину в Україні

РНБО анонсувала посилення карантину в Україні

В Україні анонсували запровадження «більш жорстких карантинних заходів» найближчим часом. У РНБО кажуть, що вони стосуватимуться в’їзду з низки країн, де вирує штам «Дельта».

ВІДЕО ДНЯ

Про це сказав секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу за результатами засідання РНБО.

Він каже, що нині у деяких країнах, особливо у тих, де відбулося Євро-2020, є спалах коронавірусу, тому РНБО занепокоєне.

Реклама
Читайте також:
У столиці України почали готуватися до нового локдауну

«Я б хотів звернутися до всіх, у нас на превеликий жаль проходять великі масові заходи, такі як фестиваль Atlas Weekend. У нас сьогодні дуже багато людей відпочиває на морі. Ті люди, які сьогодні перебувають у скупчені, перші у зоні ризику. Тому найближчим часом Кабмін за дорученням РНБО запровадить ще більш жорсткі заходи», – сказав Данілов.

Реклама

Додає, що які саме це обмеження будуть, згодом має повідомити очільник МОЗ Віктор Ляшко. Наразі секретар РНБО уточнив, що вони точно стосуватимуться в’їзду з країн, де нині вирує штам «Дельта»: «Це Індія, Росія, Білорусь і ще дві країни ЄС». Уряд хоче зменшити до максимуму кількість людей, які в’їжджатимуть з цих країн. Зазначимо, наразі схожі обмеження вже діють щодо низки країн.

«Те, що стосується поширення в Україні та світі коронавірусу. Ви знаєте, що з’явилися два нових штами – "Дельта" та "Лямбда" – які наразі викликають у нас занепокоєння щодо розповсюдження на території нашої країни … Це дуже небезпечно і, на жаль, воно вже стосується не лише дорослого населення, а і дітей», – сказав Данілов на брифінгу. 

Центр громадського здоров’я прогнозує, що нова хвиля епідемії COVID-19 може статися вже восени. «Проте якщо населення не буде дотримуватися елементарних протиепідемічних вимог – носіння масок та дотримання дистанції – підйом захворюваності може статися і раніше», – додають там.

Реклама

Ще раніше дослідники Національної академії наук попередили, що штам «Дельта» може призвести до сплеску захворюваності на COVID-19 уже влітку. Фахівці Київської школи економіки вважають, що це може статися до кінця літа.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що на тлі зростання захворюваності на COVID-19 в Україні можуть відновити жорсткі коронавірусні обмеження (локдаун). Він закликав людей щеплюватися проти коронавірусу, щоб уникнути сплеску інфікувань коронавірусом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно