Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як отримати цифровий паспорт вакцинації

Як отримати цифровий паспорт вакцинації

З 1 липня в Україні почали тестувати цифрові паспорти вакцинації в додатку «Дія», створені за зразком європейських. Отримати такий паспорт можуть усі, хто зробив два щеплення, хворів на коронавірус протягом останніх 180 днів або здав ПЛР-тест протягом 72 годин й отримав негативний результат. У майбутньому цифрові паспорти можуть допомогти українцям подорожувати до ЄС. Але не раніше, ніж їх визнає Єврокомісія. 

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Дві країни відкрилися для туристів з України, але є умови

Як отримати ковід-сертифікат?

Через додаток «Дія». Функцію ще розробляють, проте ті, хто завершив вакцинацію, уже можуть взяти участь у бета-тестуванні. Зареєструватися можна тут. Для цього потрібно вказати своє ім’я, прізвище та контактну інформацію. Приблизно через дві доби можна буде сформувати сертифікат. Ось як це зробити:

Реклама
  • відкрити розділ «Послуги»,
  • обрати пункт «COVID-сертифікат»,
  • натиснути «Згенерувати сертифікати»,
  • підписати згоду на обробку медичних даних.

Після формування сертифікату в «Дії» можна буде отримати також його паперову версію – у сімейного лікаря. Обидва документи міститимуть QR-код і будуть абсолютно рівноцінні.

Реклама

Чув, що буде два варіанти сертифікату. Чому? Які саме?

Україна видаватиме два види паспорту вакцинації – зовнішній та внутрішній. Внутрішні діятимуть суто на території України. Якщо буде новий локдаун, власники таких паспортів зможуть не дотримуватися деяких обмежувальних заходів і, наприклад, відвідувати спортзал, басейн, салони краси. Зовнішні паспорти будуть потрібні для поїздок за кордон.

Внутрішній сертифікат міститиме ім’я та фото власника, а також індивідуальний номер. «Таким чином, наприклад, охоронець, який перевірятиме ваш сертифікат, не знатиме, де і коли ви вакцинувалися або хворіли», – кажуть у Мінцифри.

У міжнародному паспорті буде більше даних: номер сертифіката, ім’я, прізвище і дата народження власника, назва країни, що видала документ, детальна інформація про щеплення (препарат, дата вакцинації) та про те, чи хворіла людина на коронавірус у минулому, результати ПЛР-тестів.

Реклама

Паспорти діятимуть 180 днів з моменту вакцинації / першого позитивного тесту на ковід і 72 години – після негативного результату ПЛР-тесту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно