Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті під час рубки лісу в дереві виявили чітке зображення хреста

На Закарпатті під час рубки лісу в дереві виявили чітке зображення хреста

На Закарпатті під час рубки лісу в дереві виявили чітке зображення хреста

В Ужгородський греко-католицький Хрестовоздвиженський Кафедральний Собор лісівники передали велике християнське знамено – Хрест Господній, який виявили під час рубки лісу біля села Оріховиця, на Ужгородщині.

ВІДЕО ДНЯ

Під час розпилювання букової деревини, ланцюг раптово став відскакувати від потрібного зрізу і лісопильники перерізали деревину там, куди потягнуло ланцюг бензопили. Із-за цікавості, що там може бути щось занадто тверде, вони розкололи дерево сокирою, і так вони в самій серцевині, на двох невеличких зрубах, помітили чіткі зображення Хреста Господнього, – йдеться в дописі Кафедрального собору в соцмережі Фейсбук.

Читайте також:
Яке свято 22 липня та що не можна робити в цей день
Реклама

Так як вони є вірниками Кафедрального Собору, зателефонували пароху, отцю Івану Тидіру, та розповіли про свою знахідку, і він попросив хлопців доставити її до церкви. Після чого було вирішено цей унікальний нерукотворний Хрест встановити в Соборі для загального огляду.

До слова, на Закарпатті вже є випадок, коли в лісі в дереві виявили чітке зображення хреста. У церкві Різдва Пресвятої Богородиці в селі Брестів Мукачівського району є дерево, в поздовжньому розрізі якого з’явилося зображення хреста. У квітні 2002 року четверо лісорубів проводили планову рубку на околиці Брестова. В одному зі столітніх буків раптом зупинилася пила. Хлопці побігли за іншою. Коли почали зрізати, цю також заклинило. Тоді лісники принесли третю. Аж після того дерево вдалося зрізати.

Реклама

Через три дні лісники розпиляли дерева. Різали їх на метрові колоди. Потім кололи на дрова. Усі частини покололи, а одну ніяк не могли. Тоді поставили дерево сторчма і почали бити в нього клина. Забити – забили, а вийняти не змогли. Мучилися понад годину. Тоді у відчаї покинули. Дерево впало на землю і розкололося навпіл. Усередині було видно зображення  хреста.

На Закарпатті під час рубки лісу в дереві виявили чітке зображення хреста – 01

Святослав Софілканич, настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці в селі Брестів Мукачівського району, показує бук, усередині якого проступило зображення хреста.

Реклама

Фото: Сніжана Русин, Gazeta.ua

"Люди вирішили, що це чудо Боже. Колоди забрали до села. Хрест на малюнку правильної форми, – зазначив тоді настоятель церкви села Брестів отець Святослав Софілканич. – Він такого ж розміру, як більшість церковних хрестів – 30 на 15 сантиметрів. Із чіткими краями, наче випечений. Це мене здивувало. Спочатку зображення було світло-рожеве, згодом потускніло. Хотів попросити знайомого столяра, щоб він трохи підрівняв колоду. Та дерево не піддалося. Інструмент двічі ламався. Я вирішив, що Бог не хоче, аби щось підправляли. Деревину із зображенням хреста покрили прозорим лаком.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно