Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Академік НАН України прогнозує "вибух Дельти" в Україні

Академік НАН України прогнозує "вибух Дельти" в Україні

Сплеск захворюваності на коронавірус в Україні неминучий уже найближчим часом, тому виникла необхідність у додаткових карантинних обмеженнях. Зокрема, правоохоронним органам слід посилити контроль за дотриманням маскового режиму в громадських місцях, а уряду повернути штрафи за порушення карантину.

ВІДЕО ДНЯ

Вакцинованим українцям, можливо, знадобиться і третє щеплення. До того ж його можна робити навіть не тим препаратом, який вводили перший раз. Про це розповів голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді національної безпеки і оборони, академік НАН України Сергій Комісаренко.

Читайте також:
На Закарпатті порахували кількість людей, які захворіли на коронавірус за минулу добу
Реклама

"Ми припускаємо збільшення кількості людей, які будуть інфіковані, через те що у наших сусідів і з півночі, і з заходу поширюється варіант Дельта. Я думаю, ми можемо передбачити суттєве збільшення і в нас. Особливо тоді, коли люди будуть повертатися після відпусток", – зазначає академік.

"У серпні, на початку вересня, коли в нас будуть святкування 30-ї річниці Незалежності. Зрештою, ці заходи (дозвіл працювати в офісах під час карантину тим, хто прищепився, і заборона працювати офлайн нещепленим. – Ред.) – є раціональними, я б їх підтримав.

Реклама

Я дуже не хотів би, але, на жаль, можна припустити, що десь у вересні, на початку жовтня можливий вибух – значне збільшення кількості людей, які будуть інфіковані. Ми повинні розуміти, що напевно це буде новий варіант штаму, тобто Дельта, перебіг якого значно тяжчий. Ми повинні зробити все, щоб цього не було", – мовив Сергій Комісаренко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно