Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ситуація погіршується: Закарпаття в зоні ризику

Ситуація погіршується: Закарпаття в зоні ризику

Україні поступово погіршується епідеміологічна ситуація з коронавірусом і спалах хвороби може трапитись упродовж двох тижнів. У зоні ризику Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська та Хмельницька області. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Facebook.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
У Закарпатті зафіксували ще шість підозр на штам коронавірусу Дельта

За його словами, наразі в Україні кількість хворих та госпіталізованих на відносно невисокому рівні. Але динаміка розповсюдження вірусу стрімко зростає. Спалах COVID-19, за даними фахівців, може статися наприкінці серпня – початку вересня.

Реклама

"Головна причина спалаху – розповсюдження штаму "Дельта". В Україні вже підтверджено приблизно 150 випадків. Останнє дослідження, проведене у Китаї, доводить: концентрація вірусу в крові інфікованої людини у разі штаму "Дельта" у тисячу разів більша, ніж китайським штамом. Тому у хворого значно більша ймовірність інфікувати інших людей", - зауважив Радуцький.

Він нагадав, що "Дельта" має інші симптоми - лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, також фіксують випадки порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і утворення гангрен. Знизити тяжкість перебігу і смерть може вакцинація від коронавірусу.

Реклама

"Ймовірність тяжкого перебігу хвороби у разі зараження штамом "Дельта" значно вища для невакцинованих. Після щеплення людина переносить хворобу або безсимптомно, або у легкій формі", - зазначив Михайло Радуцький.

Крім того, посадовець написав, що МОЗ робить усе можливе для того, щоб збільшувати темпи щеплення, але максимум зусиль мусить прикладати і влада на місцях. За його словами, "від наполегливості та системності роботи місцевої влади залежить, чи зможемо ми обігнати пандемію, чи вона обжене нас".

Нагадаємо, що академік НАН України прогнозує "вибух Дельти" в Україні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно