Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вчинок молодого хірурга із Закарпаття вразив українців

Вчинок молодого хірурга із Закарпаття вразив українців

ТСН познайомила глядачів із людиною, завдяки якій живих у війні, яка триває в Україні вже кілька років, лишилося більше. "Окопний хірург" – так він себе називає. Олександр Данилюк, 32 роки. Хірург із Закарпаття. Пройшов Майдан. Потім попросився на фронт. 

ВІДЕО ДНЯ

Допомагав пораненим військовим та цивільним. У лютому 2015 він та його команда виявились єдиними медиками, які, опинившись в оточенні у Дебальцевому, могли рятувати поранених. 

Там, під обстрілами, у земляній криївці лікарі робили все, щоб поранені мали шанс на одужання і життя. Про ті 9 відчайдушних днів боротьби Олександр написав книгу: "Ті, що стомились боятися". Зараз він працює в Міністерстві охорони здоров’я. Його завдання, аби хворі отримали вчасну і якісну екстрену медичну допомогу.

Реклама
Вчинок молодого хірурга із Закарпаття вразив українців – 01
Читайте також:
Лікарі провели унікальну "біблійну" операцію, щоб врятувати 6-річного закарпатця
Реклама

Олександр робив понад 10 операцій щодня. Під обстрілом! Іноді навіть навколішки. В цих фактично земляних ямах, коли навіть не було світла – підсвічували ліхтариками. І прикривав собою пораненого, щоб не сипалася на нього земля від розривів мін. Він навіть не думав вибиратися з оточення раніше: лишався з пораненими бійцями. 

"Іншого варіанту, ніж захищати наших захисників, у нас тоді не було. Варіант, щоб евакуюватись із пораненим, ми тоді навіть не розглядали, тому що наші хлопці та дівчата на передовій, повинні були впевненими, що ми готові рятувати їхні життя навіть в умовах оточення, в умовах криївки", – каже Олександр. 

Одну з таких операцій хірург описав у своїй книжці: "Поранення в обличчя. Рознесено піврота і щелепи. Опіки шкіри лиця. Рвані рани кистей та передпліччя, відірвані пальці. Формувати культі ампутованих фаланг доводиться кусачками для дроту нашого електрика.. Тут пацієнт просить, щоб один середній палець я все-таки пришив назад.."

Реклама

"І палець ви йому пришили, але попередили, що в таких умовах може не прижитися... Ви взагалі знаєте, скільки тих, кому ви тоді надали першу допомогу, вижили?", – запитує ведуча ТСН Алла Мазур. 

"Вижила більшість. На жаль, під час виходу з оточення ми декого втратили. Ті, хто у нашій криївці був прооперований, більшість вижила", – каже Олександр Данилюк. 

Вчинок молодого хірурга із Закарпаття вразив українців – 02

Журналісти знайшли цих людей. Хлопці спеціально приїхали привітати свого рятівника з Днем Незалежності. Історію, яка розчулила українців, – дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, Володимир Зеленський вручив нагороду знаному лікарю із Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно