Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • «Порожняком» їхав до Євросоюзу: що трапилось на митному посту

«Порожняком» їхав до Євросоюзу: що трапилось на митному посту

«Порожняком» їхав до Євросоюзу: що трапилось на митному посту
Порушення задокументували інспектори рано-вранці на митному посту «Дякове-автомобільний».

5 жовтня закарпатські митники запобігли незаконному вивезенню з території України понад 6,2 тисяч пачок сигарет, вартістю майже 300 тис грн. Порушення задокументували інспектори рано-вранці на митному посту «Дякове-автомобільний», що на українсько-румунському кордоні.

ВІДЕО ДНЯ

Близько 5-ї години водій вантажного мікроавтобусу марки «PEUGEOT» моделі BOXER зі спеціалізованим причіпом-платформою марки «Дністер», прямуючи у приватних справах до Німеччини, для проходження митного контролю обрав «червоний коридор».

Окрім документів, українець нічого не вказав, усно підтвердивши, що нічого прихованого не переміщує. Однак, невпевнена поведінка «добропорядного» громадянина, який «порожняком» їхав до Євросоюзу, дещо насторожила інспекторів.

Реклама
Читайте також:
Що влаштував скандальний голова Закарпатської організації партії «Слуга Народу» на митниці: подробиці

Вони вирішили провести в боксі поглибленого огляду повну перевірку транспортного засобу за допомогою технічних засобів митного контролю. У результаті перевірки були виявили приховані від митного контролю 626 блоків сигарет з фільтром вітчизняного виробництва з акцизними марками України торгової марки «Marlboro gold». Тютюнові вироби були заздалегідь приховані у днищі мікроавтобуса. А добратися до сховку стало можливим після відкручення  32 шурупів та підняття трьох металевих пластин, які були на підлозі автомобіля.

Реклама
«Порожняком» їхав до Євросоюзу: що трапилось на митному посту – 01

Відносно водія складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Дана стаття передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів, а також їх конфіскацію разом з  транспортним засобом із спеціально виготовленим тайником, що використовувався для переміщення предметів порушення митних правил через митний кордон України.

До рішення суду виявлені 6260 пачок сигарет, вартість яких становить 292154 грн, та мікроавтобус, оцінений у 263,4 тис грн, вилучено на склад Закарпатської митниці.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно