Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • США попросять ЄС негайно надати громадянам України безвізовий режим

США попросять ЄС негайно надати громадянам України безвізовий режим

США попросять ЄС негайно надати громадянам України безвізовий режим
Заяви прем’єр-міністра України Миколи Азарова під час засідання ОБСЄ про те, що учасники мирних акцій вдаються до екстремізму, нікого з делегацій не переконали. Про це сказала віце-президент...

Заяви прем’єр-міністра України Миколи Азарова під час засідання ОБСЄ про те, що учасники мирних акцій вдаються до екстремізму, нікого з делегацій не переконали.

ВІДЕО ДНЯ

Про це сказала віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Вілія Алекнайте-Абрамікене. Вона також повідомила про нові ініціативи Європи і США стосовно України.

"Віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ поділилася враженнями від поїздки до Києва на міністерську зустріч організації. Вона сказала, що багато учасників конференції сприймають нинішні події як поразку президента Януковича. Насамперед міністр акцентувала, що помилкою Януковича є уникнення діалогу з опозицією й учасниками мирних акцій.

Реклама

Міністри, розповіла пані Абрамікене, запропонували українському колезі Леонідові Кожарі зателефонувати до представників опозиції і почати діалог. На що він відповів, що не має номерів їхніх телефонів. Тоді йому дали пораду просто самому вийти до протестувальників і порозмовляти з ними на площі. Але ця пропозиція йому дуже не сподобалася.

Небажання влади розмовляти з мітингувальниками й опозицією представниця Литви назвала капітальною помилкою, яка дорого коштуватиме країні. Це не державницька позиція – ховатися від своїх громадян.

Реклама

Вона також повідомила, що нарешті ОБСЄ почула чітку позицію Сполучених Штатів Америки. Вашингтон заявив, що Америка надасть велику допомогу зміцненню демократії в Україні і ретельно спостерігатиме за кожним кроком української влади. США звернуться до партнерів у Європейському Союзі з проханням негайно надати громадянам України безвізовий режим. Такий крок буде першим у справі підтримки народу України.

Низка європейських делегацій схвально сприйняла цю ідею. На думку багатьох, Майдан зараз потребує чітких сигналів підтримки з боку світового суспільства і не лише політиків, а й пересічних громадян, особливо молоді.

"Я тричі була на Майдані і бачила ці обличчя. Жодної агресії, – розповіла віце-президент. – Вони хочуть жити в європейській та незалежній країні і справедливо бачать гарантію цього у приєднанні до ЄС. Треба відчути цю атмосферу в тому числі і представникам влади. Треба почути свій народ, а не ховатися від нього. Потрібен діалог, але висновок не є радісним: нинішня влада морально слабка для таких дій", – розповів кореспондент.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно