Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Названо ТОП-3 найкорисніші гриби, які ростуть в Україні: у списку є два цікаві варіанти

Названо ТОП-3 найкорисніші гриби, які ростуть в Україні: у списку є два цікаві варіанти

Названо ТОП-3 найкорисніші гриби, які ростуть в Україні: у списку є два цікаві варіанти

Більшість видів грибів збирають у липні, серпні та вересні. Але все залежить від погоди. На одному з YouTube-каналі опублікували список з найкорисніших грибів, які ростуть в Україні.

Збирати гриби потрібно з обережністю, щоб не натрапити на неїстівні. Варто брати тільки ті, в яких є впевненість. Якщо є будь-які сумніви, то не варто ризикувати.

ВІДЕО ДНЯ

Автор каналу «Характерник» у YouTube назвав найкорисніші види грибів, що зростають в Україні. На його думку, їх варто спробувати.

Читайте також:
Щоб смак був більш насиченим: як правильно смажити печериці на грилі
Реклама

ТОП-3 корисні гриби за версією автора каналу

  1. Білий гриб заслужено вважається «королем» серед грибів. Він не лише має приємний, насичений смак, а й легко засвоюється організмом. Завдяки високому вмісту білків, вітамінів та мінералів, цей гриб сприяє зміцненню імунітету та нормалізації обміну речовин. Його часто цінують не лише за смакові якості, а й за користь для здоров’я.
  2. Осінній опеньок — «гриб довголіття». Його варто їсти тільки після варіння. Регулярне вживання опеньок допомагає боротися з безсонням, підтримує роботу нервової системи та печінки, а також сприяє зниженню тривожності й уповільненню процесів старіння.
  3. Лисички вирізняються серед інших грибів тим, що практично ніколи не бувають червивими. Вони багаті на вітаміни A та D, сприяють зміцненню імунної системи, покращують зір та підтримують здоров’я печінки.

Що важливо знати про споживання грибів

Їх варто їсти тільки після термічної обробки. В жодному разі не варто пробувати сирими. З опеньками взагалі потрібно бути обережними, щоб не переплутати з так званими «лже-опеньками», тобто неїстівними грибами, які дуже схожі на опеньки.

Реклама

Взагалі гриби споживають у невеликих порціях, адже вони «важкі» для шлунку.

Раніше видання розповідало, що в Україні можна знайти гриби, які дуже дорогі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно