Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В одній із громад запрацювала нова амбулаторія

В одній із громад запрацювала нова амбулаторія
ВІДЕО ДНЯ

3 литопада на Закарпатті відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селі Голубине, що поблизу Сваляви. Заклад покликаний наблизити доступ до медичних послуг для мешканців сіл Полянської ТГ.

В Закарпатській ОДА розповіли, що роботи тривали трохи менше року. Проєктна документація передбачала не лише будівництво амбулаторії, а й житла для сімейного лікаря, який тут працюватиме.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті будують туберкульозну лікарню

"Таке рішення дуже актуальне для сільської місцевості, куди часто приїздить молодий спеціаліст за направленням. Таким чином, потрапивши у нове місце, медик одразу має можливість облаштуватися", – зазначив перший заступник очільника області Мирослав Білецький.

Реклама

Кошторисна вартість об’єкта склала 5 млн 330 тис. грн. З державного бюджету у вигляді субвенції спрямовано понад 4 млн 900 тис. грн. До співфінансування долучилася і громада, виділивши на будівництво з місцевого бюджету 517 тис. грн.

У закладі сільської медицини працює один сімейний лікар, з яким уклали декларації вже понад 2000 місцевих жителів, та інший персонал. Відповідно до табеля матеріально-технічного оснащення для амбулаторії закупили необхідне обладнання: ваги для дітей та дорослих, пульсоксиметр, електрокардіограф, термометр, тонометр тощо. Для зручності придбали меблі (столи, стільці, крісла для кабінетів і залу очікування та ін.).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно