Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кравчук, Кучма та Ющенко підтримали євромайдан, але закликали всіх утриматись від застосування сили

Кравчук, Кучма та Ющенко підтримали євромайдан, але закликали всіх утриматись від застосування сили

Кравчук, Кучма та Ющенко підтримали євромайдан, але закликали всіх утриматись від застосування сили
Три президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко - підтримали масові протести українців проти відмови від євроінтеграції. При цьому президенти закликають відмовитися від...

Три президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко - підтримали масові протести українців проти відмови від євроінтеграції. При цьому президенти закликають відмовитися від радикальних силових дій обидві сторони - і владу, і протестувальників. Про це йдеться у спільній заяві трьох президентів, опублікованій у середу, 4 грудня.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми висловлюємо солідарність із мирними громадянськими діями сотень тисяч молодих українців. Практика вирішення стратегічних питань розвитку України без публічного обговорення і раціонального обґрунтування, розбіжності тлумачень українських урядовців щодо європейського курсу є неприпустимою", - йдеться в спільній заяві Кравчука, Кучми та Ющенка.

"Вперше український народ вийшов на вулиці з неполітичною вимогою, яка має безпрецедентну масову підтримку. Проте розв’язку кризи поки що не знайдено. Криза поглиблюється, і ми бачимо ризики втрати контролю над ситуацією", - зазначено в заяві, оприлюдненій сайтом Інтерфакс-Україна.

Реклама

На думку президентів, "апогеєм стало застосування надмірної сили до мирних демонстрантів". "Створено перший за роки української незалежності небезпечний прецедент, коли влада вдалася до силового розгону мирного Майдану. Жорстокість, з якою діяли спецпідрозділи міліції, має бути не лише публічно засуджена, але й покарана відповідно до українського законодавства як абсолютно неприйнятна у демократичній країні", - наголошується в заяві.

При цьому, на їхню думку, "стихійність масових виступів та вкинутий у протестні настрої радикалізм можуть мати небезпечні наслідки".

Реклама

"Сторони мають негайно відмовитися від будь-яких спроб вирішити політичні питання силовими методами. Заклики до захоплення адміністративних будинків, революційних дій, запровадження надзвичайного стану, непокори окремих міст і регіонів центральним органам влади, протиставлення українців Сходу і Заходу мають бути припинені як небезпечні та непередбачувані", - зазначають президенти.

Кравчук, Кучма та Ющенко закликали владу уникати будь-яких дій, які передбачають застосування сили до мирних громадян, та адекватно оцінити значення подій, які розгортаються в країні. "Закликаємо об’єктивно розслідувати кожен випадок застосування насильства та не вдаватися до кримінального переслідування тих, хто протестував мирно", - наголошується в заяві.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно