Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вітчизняні та світові ЗМІ купилися на жартівливу рекламу заводу "Мотор Січ" (ВІДЕО)

Вітчизняні та світові ЗМІ купилися на жартівливу рекламу заводу "Мотор Січ" (ВІДЕО)

Вітчизняні та світові ЗМІ купилися на жартівливу рекламу заводу "Мотор Січ" (ВІДЕО)
Протягом п’яти днів жартівлива «реклама» запорізького заводу «Мотор Січ», зроблена молодим режисером із Києва Андрієм Приймаченком, стала інформаційним приводом для американських, європейських,...

Протягом п’яти днів жартівлива «реклама» запорізького заводу «Мотор Січ», зроблена молодим режисером із Києва Андрієм Приймаченком, стала інформаційним приводом для американських, європейських, російських та українських ЗМІ. Компанія відреагувала на вірусне відео лише на четвертий день.

ВІДЕО ДНЯ

Відеоролик, на якому сирійські повстанці з криками «Аллах акбар!» влучають ракетою в армійський гелікоптер МІ-8, Андрій Приймаченко опублікував на Facebook 10 листопада. Після влучання гелікоптер, оснащений двигуном виробництва «Мотор Січ», не вибухає, а летить далі. Наприкінці відео, взятого з Youtube, Андрій вставив кадр із логотипом «Мотор Січ» та написом MOTORSICH AKBAR. «Controversial ad. В мусульманських країнах це відео точно не покажуть», – прокоментував ролик автор.

Наступного дня ролик з’явився на спеціалізованому американському сайті The Aviationist із коментарем: «контраверсійна реклама міцності двигунів від великого авіавиробника “Мотор Січ”». Відео розмістив також американський сайт LiveLeak, додавши свій логотип.

Реклама

http://youtu.be/qWhvKRv0spI

Із посиланням на The Aviationist новину опублікував польський сайт Sfora.pl із заголовком «Із ракетної атаки в Сирії зробили рекламу продукції». «Сирійські повстанці влучили ракетою в гелікоптер, але він продовжив політ. Відео виклали в мережу. Невдовзі український виробник авіапродукції використав це відео, щоб показати надійність своїх товарів», – ідеться у повідомленні.

Реклама

Звідси новина потрапила в український інтернет – на сайти «Коментарі» та УНІАН, львівський «Експрес», «Аргументы и факты в Украине», «Росбалт-Україна» та харківський АТН. У початкових версіях їхніх повідомлень ішлося про те, що рекламу зроблено на замовлення заводу «Мотор Січ». За повідомленням сайту «Взгляд», ролик «може бути суперечливою рекламою українського заводу “Мотор Січ”». Новину про рекламу заводу без зазначення джерела опублікувало «Радіо Свобода» (зараз вона видалена); аналогічні повідомлення з’явились на російськомовному каналі Israel 7 і литовському сайті Balsas.lt.

У середу український телеканал News One випустив сюжет, у якому вказаний автор ролика «львівський режисер-кліпмейкер Андрій Приймаченко» та наведений коментар представника «Мотор Січ». «Вірусна реклама… Зробив собі, йому прийшло на думку щось, він і зробив. І в принципі, це не образливо», – сказав піар-директор заводу Андрій Малишко, запевнивши, що компанія не має жодного стосунку до ролика.

Однак наступного дня асоційований із News One канал Jewish News One зробив сюжет під назвою «Чи варто робити рекламу на війні?». «Наприкінці реклами з’являється логотип заводу та напис MOTORSICH AKBAR. У такий сумнівний спосіб запорізька компанія вирішила привернути увагу до своєї продукції», – йдеться в сюжеті.

Реклама

Сам студент Школи журналістики Українського католицького університету Андрій Приймаченко такого резонансу не очікував. "Мотор Січ" виготовляє якісні двигуни, але чомусь про це мало кому відомо, – говорить він. – Я не бачив жодної реклами їхньої продукції, тому вирішив зробити ролик, щоб звернути увагу заводу на необхідність реклами». Інший ролик Андрія Приймаченка, «заборонена реклама Roshen», набув вірусного поширення в українському інтернеті кілька місяців тому.

Оксана Піддубна

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно