Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Засідання ВР закрилось без жодного голосування, підписання угоди про асоціацію з ЄС не буде?

Засідання ВР закрилось без жодного голосування, підписання угоди про асоціацію з ЄС не буде?

Засідання ВР закрилось без жодного голосування, підписання угоди про асоціацію з ЄС не буде?
Спікер ВР Володимир Рибак закрив позачергове засідання, перед цим заявивши, що всі три питання, які винесені на розгляд ВР, не готові. Про це він заявив після виступів лідерів фракцій та голови...

Спікер ВР Володимир Рибак закрив позачергове засідання, перед цим заявивши, що всі три питання, які винесені на розгляд ВР, не готові.

ВІДЕО ДНЯ

Про це він заявив після виступів лідерів фракцій та голови робочої групи Геннадія Васильєва, який констатував, що група не змогла виробити єдиний проект щодо лікування Тимошенко.

"Позачергове пленарне засідання ВР оголошую закритим. Наступне засідання буде у вівторок, 19 листопада о 10 годині ", - сказав він під вигуки опозиції "Ганьба!"

Реклама

Перед цим він пояснив, що всі три проекти не готові до розгляду ВР.

"Проект закону щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі, на жаль Тимчасовою робочою групою до розгляду ВР не підготовлений. А комітет разом з керівником комітету прийняв рішення, що всі законопроекти, які стосуються лікування, направити на доопрацювання на базі робочої групи", - заявив Рибак.

Реклама

"Наступні два проекти – Про прокуратуру і Щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів комітетами теж не підготовлені. І дійсно, до них стільки поправок, що місяць їх треба розглядати в комітетах", - зазначив Рибак.

Він також повідомив, що за законом, і регламентом ВР, час подачі депутатами правок до проектів про Прокуратуру та змін до виборчого законодавства триває до 18 години 15 листопада, в п'ятницю.

"За такої ситуації відповідно до регламенту і Конституції ми не можемо позбавляти депутатів права подавати свої пропозиції до законопроектів. Таким чином, з трьох питань, які ініційовані для розгляду на позачерговому засіданні ВР, два не можуть бути розглянуті, бо там багато поправок, а третє ще не підготовлено робочою групою", - зазначив він.

Реклама

Напередодні під час роботи групи на чолі з Васильєвим, Партія регіонів розкритикувала черговий проект опозиції щодо лікування Тимошенко. Водночас своїх альтернативних варіантів ПР не пропонувала жодного разу.

У середу вранці "регіонал" Журавський зареєстрував свій проект закону, однак він не міг бути внесений до порядку денного, оскільки його мав би розглянути комітет, чи хоча б робоча група.

Як відомо, середа була останнім шансом для прийняття цих трьох євроінтеграційних законопроектів перед оголошенням звіту місії Кокса-Квасьнєвського, який має відбутися цієї середи.

18 листопада має відбутися Рада міністрів закордонних справ ЄС, яка базуючись на звіті місії Кокса-Квасьнєвського прийматиме рішення щодо підписання угоди про Асоціацію з ЄС.

Основними вимогами ЄС до України для підписання асоціації було прийняття в цілому закону про Прокуратура, змін до виборчого законодавства та лікування Тимошенко за кордоном.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно