Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті перевірили частину фірм

На Закарпатті перевірили частину фірм

На Закарпатті цього місяця розпочали проведення позапланових перевірок роботодавців, які торік і в першому півріччі цього року застосовували працю іноземців та осіб без громадянства на підставі відповідного дозволу, але при цьому інформація про виплату заробітної плати та сплату ЄСВ стосовно іноземних найманих працівників відсутня.  

ВІДЕО ДНЯ

З’ясувалося, що п’ять із чотирнадцяти перевірених підприємств останніх 2 роки взагалі не здійснювали господарської діяльності.

"Що цікаво, дозволи на продовження своєї діяльності або залучення до роботи іноземних працівників власники фірм поновлювали майже щороку. Зараз ці дозволи не анульовані і фігурують як чинні, на підставі чого власники фірм та їх працівники мають право легально перебувати на території України", – каже перший заступник начальника Управління Держпраці Закарпаття Василь Грицик.

Реклама
Читайте також:
Влада планує перетворити безробітних та малозабезпечених на бізнесменів

Судячи з пояснень окремих роботодавців, заробітну плату своїм найманим працівникам, на застосування праці яких був виданий спеціальний дозвіл, вони не виплачували, оскільки підприємства не працювали,  а відтак не було потреби у залученні до виконання робіт іноземних працівників.

Реклама

Водночас у деяких випадках юридична адреса, за якою зареєстроване підприємство, виявилася або неіснуючою, або примітивною хатою у глухому селі, куди давно ніхто не навідувався.

Наразі матеріали перевірок опрацьовані фахівцями Управління Держпраці та скеровані для відповідного реагування у Закарпатський обласний центр зайнятості та Державну міграційну службу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно