Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як вивчити англійську мову самостійно?

Як вивчити англійську мову самостійно?

Англійська мова наразі є однією з найбільш часто вживаних у світі, оскільки є універсальною мовою міжнародного спілкування. У кожного з нас, без перебільшення, хоча б раз у житті виникала думка — вчити англійську мову. Проте, на жаль, багато хто її вивчення на цьому і завершував. Сучасне знання англійської — це вже не просто навичка, а необхідність.

ВІДЕО ДНЯ

Володіючи іноземною мовою, людина автоматично переходить на вищий соціальний щабель, оскільки стає конкурентноспроможною та легше досягає поставлених цілей. Сучасне глобалізоване суспільство пропонує багато можливостей реалізації тим людям, які вільно володіють хоча б однією іноземною мовою. Ми поспілкувалися з людьми, які вивчили або ще вивчають англійську мову, і попросили поділитися своїми методами як це зробити швидше і легше.

Магістрантка із села Кушниця Іршавського району Діана Грига, яка опановує англійську філологію в Остравському університеті (Чехія) розповідає: «Вивчити англійську було не так легко, як здавалось після закінчення школи. В університеті значно більші вимоги, тому потрібно було багато працювати над собою, позаяк більшість навчального матеріалу знаходила та опановувала самостійно. Але в результаті склала державні іспити бакалаврату на «відмінно».

Реклама
Як вивчити англійську мову самостійно? – 01

 «Я знайшла для себе багато дієвих методів, які сприяють швидшому та ефективнішому опануванню іноземної мови», – зазначила Діана.

Реклама
Читайте також:
Студенти УжНУ активно проходять навчання за кордоном

Перед початком вивчення англійської мови потрібно чітко зрозуміти для чого це вам потрібно, знайти відповідь на одне з питань: «Хочете стати студентом закордонного вузу?», «Хочете престижну роботу і кар’єрний зріст?», «Хочете працювати за кордоном?», «Хочете вільно подорожувати світом?» і т. д. Без поставленої мети у вас нічого не вийде. Тому обов’язково ставте ціль і працюйте над собою.

Поради для кращого опановування англійської мови

  • Починайте своє вивчення з 15 хвилин кожного дня. Одразу у вас не вийде втримати свою увагу на опануванні англійської мови довше, тому не поспішайте. Усі починають з чогось меншого, а тільки потім переходять до більшого, оцінюючи свої можливості.
  • Слухайте радіо, подкасти та музику виключно англійською. Це допоможе краще сприймати і розуміти усне мовлення.
  • Змініть налаштування у телефоні з української на англійську. Це буде не дуже зручно, може виникати навіть роздратування. Але вже за тиждень ви почнете звикати та вивчите у такий спосіб багато нових  іноземних слів.
  • Дивіться фільми/серіали англійською. Звичайно, спочатку будете переглядати їх із субтитрами, але поступово захопитеся сюжетними лініями, грою акторів, спецефектами, то й перестанете звертати увагу на ці надписи.
  • Читайте книги. Для цього треба мати вже досить великий запас слів, але у будь-якому випадку можна скористатися перекладачем і з’ясувати для себе значення незрозумілого слова.
  • Спілкуйтеся з людиною, яка є носієм цієї мови. Безпосередня комунікація допомагає легше долати бар’єри у спілкуванні.
Реклама

У розмові з Каріною Тербан із Мукачева, магістранткою Пряшівського університету (Словаччина), яка теж опановує фах вчителя англійської мови і літератури ми дізналися про її лайфхаки у вивченні іноземної мови: «Зацікавилась мовою самостійно, оскільки з дитинства переглядала дитячі мультфільми англійською. Згодом уже в першому класі сама попросила в батьків дозволу відвідувати індивідуальні заняття з вивчення англійської мови. Тому й не дивно, що після закінчення школи продовжую вдосконалювати свою англійську. За всі ці роки зрозуміла, що саме живе спілкування з носієм мови якнайкраще допомагає не тільки у розумінні мови, а й у процесі вільного висловлювання своїх думок».

Як вивчити англійську мову самостійно? – 02

Катерина Верстюк, уродженка мальовничої Коломиї, магістрантка спеціальності «Вчитель англійської мови і літератури» Університету ім. Коменського в Братиславі (Словаччина) про свій вибір у вивченні англійської говорить: «Поки була маленькою, ніякі іноземні мови не цікавили. Можу сказати, що це якось батьки мене зуміли мотивувати і зацікавити у вивченні саме цієї мови. Зараз я ще не досконало володію англійською, але є бажання значно покращити свій рівень. Тому мотивую себе щодня, щоб часом не підняти білий прапор».

Як вивчити англійську мову самостійно? – 03

Отож основне у вивченні англійської, та і будь-якої іноземної мови — це бажання, хороша мотивація та чіткі аргументи, а методи і способи завжди можна підібрати індивідуально. Не втрачайте мотивації, можливо, зараз саме той час, коли варто почати вивчати англійську!

*Матеріал підготовано в рамках дисципліни «Основи журналістики» (відділення журналістики філологічного факультету УжНУ).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно