Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Скільки цьогоріч вартуватиме українцям миска олів’є

Скільки цьогоріч вартуватиме українцям миска олів’є

За місяць до новорічних та різдвяних свят приготувати 3 кілограми салату коштуватиме майже 210 грн. За рік індекс вартості найпопулярнішого новорічного салату олів’є зріс на 21%, про це повідомила пресслужба сервісу доставки продуктів Zakaz.ua.

ВІДЕО ДНЯ

"Протягом року спостерігається зростання цін майже на всі категорії товарів. Зокрема, здорожчання спіткало всі основні продукти, що входять до складу олів’є, крім картоплі. Порівнюючи з минулим роком, картопля здешевшала на 15% та коштує в середньому 7 грн за кілограм", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Цукор знову подорожчає: названо нову ціну
Реклама

Зазначається, що серед інгредієнтів традиційного салату найбільше здорожчали цибуля (майже вдвічі) та яйця (на понад 50%). Ціни на ковбасу коливаються 120 до 290 грн/кг. Проте замість ковбаси часто додають курятину, яка теж здорожчала - вартість кілограма тушки зросла на чверть, а філе – на 20%.

Банка консервованого горошку коштує від 25 до 50 гривень. Водночас, ціна свіжих огірків становить близько 50 грн, а солоних – 40-70 грн. Оскільки основні складові майонезу - яйце і соняшникова олія - здорожчали, то, відповідно, зріс у ціні і сам майонез – у середньому на 20%.

Реклама

Також аналітики підрахували, скільки коштуватиме приготувати на сім’ю 3 кг олів’є за класичним рецептом. Для нього потрібні картопля, морква, яйця, огірки свіжі або квашені, консервований горошок, варена ковбаса, цибуля, зелень та майонез.

Таким чином, за місяць до новорічних та різдвяних свят приготувати 3 кілограми салату коштуватиме українцям 209,9 грн., тоді як станом на 1 грудня 2020 року коштувало 173,5 грн.

Нагадаємо, в Україні до нового року злетять ціни на продукти (що подорожчає).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно