Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • «Ми не злочинці, ми – лікарі», – відомий закарпатський медик зробив емоційну заяву

«Ми не злочинці, ми – лікарі», – відомий закарпатський медик зробив емоційну заяву

«Ми не злочинці, ми – лікарі», – відомий закарпатський медик зробив емоційну заяву

Клініка «Prevention», яка нещодавно запровадила роботу анонімного кабінету вакцинації від коронавірусу на Закарпатті, відреагувала на розпорядження МОЗ про виключення медзакладу з переліку тих, які проводять щеплення від ковід та заборону постачати клініці вакцини, куплені за державні кошти.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, головний лікар клініки Віктор Петров заявив, що міністр Ляшко «знову не розібрався у ситуації», медики, за його словами, не порушували жодних алгоритмів проведення щеплень, а сама клініка оскаржуватиме рішення МОЗ у суді. Також лікар закликав підписати петицію за відставку міністра Віктора Ляшка.

У коментарі журналістам лікар-інфекціоніст Віктор Петров підтвердив, що клініка «Prevention» у п’ятницю, 10 грудня, отримала розпорядження міністра про виключення її із переліку медзакладів, які проводять вакцинацію від коронавірусу, та зазначив, що не розуміє такого рішення керівника МОЗ: «Відверто, не розумію такого рішення, оскільки, міністерство має доступ до електронних систем і може бачити всю нашу діяльність в електронному вигляді».

Реклама
Читайте також:
Ляшко гнівно висловився про "заклад анонімної вакцинації" на Закарпатті

Також лікар публічно відреагував на новини про реакцію міністра Ляшка на роботу кабінету анонімної вакцинації в Ужгороді. Віктор Петров наголосив, що клініка загалом зробила понад 25 тисяч щеплень – це 10% всіх щеплень від коронавірусу на Закарпатті, працюючи цілодобово та з виїздами на підприємства й організацією мобільних пунктів щеплень у центрі Ужгорода. Лікар заявив, що міністр Ляшко «знову не розібрався в основних питаннях».

Реклама

«Жодного алгоритму щодо проведення вакцинації ми не порушили, підсумували роботу кабінету кілька днів тому. Ініціатива показала хороші результати Реєстрацію ми робили, і проводили дуже важливу роботу, яка пробувала вплинути на ситуацію, яка зараз на Закарпатті є – область є останньою у вакцинації від коронавірусу. Міністр емоційно не розібрався, упереджено і без будь-яких фактів виключив наш заклад із переліку тих, що проводять щеплення, щоб я інформаційно не міг впливати на ці речі», – сказав Віктор Петров.

Лікар додав, що люди, які були фіктивно щеплені є громадянами України і, попри їхню помилку, мають право на щеплення від коронавірусу, незважаючи на те, що мали підроблені паперові документи.

«Зараз мій заклад виключений із переліку тих, які проводять щеплення. Озвучено журналістам, що ми порушуємо якісь ліцензійнійні умови. Я шукаю підтримки від обласної ради, від депутатів у ВР для того, щоби ми всі дружно могли пояснити міністру, що таке вакцинація людей, які зробили помилку і які все ж мають право зробити щеплення, тому що розпоряджатися цим не Ляшко повинен, а це є суспільне добро і суспільне благо», – наголошує Віктор Петров.

Реклама

Також лікар додав: «Дуже шкода, що освітній рівень міністра в епідеміології, в інфекційній патології, у профілактиці на мою суб’єктивну думку, є недостатність для того, щоби приймати такі рішення, оскільки людина, не розібравшись, яку глибину проблеми ми піднімали і яке рішення за місяць продемонструвало свою життєздатність, нічого ліпшого, крім санкцій і переслідування мене особисто і моїх закладів, не придумав. Це мене дуже засмучує. Я буду шукати підтримки у суді», – зазначив Віктор Петров.

Лікар уточнив, що поки у клініці у наявності є вакцина від ковіду, щеплення проводитимуться. Як тільки вона закінчиться – заклад вимушений припинити вакцинацію. Проте, клініка оскаржуватиме розпорядження міністра у суді.

«Ми не злочинці, ми – лікарі. Ми зробили добру справу, за яку нас, незрозуміло чому, очорняють і обливають брудом. Це й приймають адміністративні рішення, які блокують нашу роботу. Ми не лайно, і ми не фейк, ми – люди, які добре роблять свою роботу. І міністр має це знати», – заявив Петров.

Нагадаємо, 17 листопада на Закарпатті вперше в Україні запровадили кабінет анонімної вакцинації для людей, які мають підроблений сертифікат про вакцинацію, але фактично не робили щеплення. За кілька днів після старту роботи кабінету Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, назвав відкриття на Закарпатті анонімного пункту вакцинації від Covid-19 незаконним, підкресливши, що «ніякої анонімності бути не може».

Натомість ініціатори запровадження вакцинації наголошували, що зверталися до місцевого департаменту охорони здоров’я з такою ініціативою, а міністр не розібрався у ситуації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно