Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Зимове сонцестояння 2021: чим небезпечний цей день

Зимове сонцестояння 2021: чим небезпечний цей день

Зимове сонцестояння 2021 року відбудеться сьогодні, 21 грудня, о 17:59 за Києвом. Таким чином, ніч із 20-го на 21-ше число була найдовшою. Після цієї астрономічної події темний час доби поступово піде на спад, а день почне прибувати. Таким чином, ніч із 20-го на 21-ше число була найдовшою.

ВІДЕО ДНЯ

День зимового сонцестояння вважається особливим, сповненим потужної енергетики часом. Зимове сонцестояння відбувається, коли Сонце проходить по своїй крайній південній точці й досягає мінімальної висоти над горизонтом. На цей момент випадає найкоротший день і найдовша ніч у році.

У різні роки зимове сонцестояння відбувається 21 чи 22 грудня в Північній півкулі Землі та 20 чи 21 червня в Південній.

Реклама
Читайте також:
Яке свято відзначають 21 грудня

Чим небезпечний День зимового сонцестояння

Зимове сонцестояння з давніх часів вважалося особливим та містичним часом у багатьох народів. Водночас зимове сонцестояння вважалося небезпечним: наші пращури думали, що найдовшої ночі по Землі розгулює нечиста сила. Для захисту від злих духів у житлах розвішували ялинові гілки.

Реклама

Цього дня в минулому відзначали настання нового сонячного року: у слов’ян існували свята народження сонця Коляда (так називали міфічного бога нового Сонця), а також Корочун (найкоротший день).

Що не можна робити в День зимового сонцестояння

Щоб уникнути неприємностей, езотерики радять зустрічати зимове сонцестояння лише з чистими помислами. Не варто також вживати сьогодні алкоголь, ходити в брудному одязі та бути в неприбраній квартирі.

Зимове сонцестояння: що потрібно зробити в цей день

  • В астрології зимове сонцестояння вважається вдалим для підбиття підсумків, планування нового та позбавлення всього непотрібного. 21 грудня рекомендують загадувати бажання – енергія Сонця допоможе йому справдитися.
  • День бажано провести у мирі, гармонії, спокої, медитації, спілкуванні з близькими. Сприятливими є нові починання та придбання. Можна прикрасити ялинку прикрасами, що візуалізують мрії.
  • Добра прикмета – впустити в День зимового сонцестояння більше тепла: можна запалити свічку або скупатися в гарячій ванні.
  • Що не можна робити в День зимового сонцестояння
  • Щоб уникнути неприємностей, езотерики радять зустрічати зимове сонцестояння лише з чистими помислами. Не варто також вживати сьогодні алкоголь, ходити в брудному одязі та бути в неприбраній квартирі.
Реклама

Нагадаємо, раніше інтернет-видання "PMG.ua" розповідало, яким буде Новий рік 2022 за східним гороскопом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно