Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На двох працівників швидкої чекав дивний «сюрприз»

На двох працівників швидкої чекав дивний «сюрприз»

У понеділок, 20 грудня, на диспетчерський пульт Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги надійшов виклик – у 80-річної жінки із села Руський Мочар Великоберезнянського району різко понизився тиск (80 на 40). Температура у пацієнтки була нормальна, контакт із хворими на COVID жінка заперечувала  і будь які інші скарги – відсутні. Однак, людина, що телефонувала, повідомила, що бабусі ставало все гірше, а зв’язатися із сімейним лікарем немає можливості…  

ВІДЕО ДНЯ

Вже за хвилину лікарська бригада №1300 мчала на виклик. Дорогу замело снігом і автомобіль «швидкої» зупинився за 5 км від села. Щоб дістатися до пацієнтки, яка потребувала допомоги і ймовірно госпіталізації, медики викликали ДСНС.

Читайте також:
У центрі Мукачева жінці раптово стало зле, їй викликали "швидку"
Реклама

Однак, оцінивши ситуацію як загрожуючу для життя пацієнтки, лікар Олеся Гойзан та фельдшер Василь Кіндрат не стали очікувати приїзду рятувальників. Взявши із собою все необхідне – дефібрилятор, електрокардіограф, ліки та кейс із медичним устаткуванням, побігли через засніжений ліс. Лікар розповідає, що вони усвідомлювали, що кожна хвилина на вагу золота. 

Після 5-кілометрового «марафону» засніженими хащами Великоберезнянщини на медиків чекав перший «сюрприз» – з’ясувалося, що у пацієнтки вже кілька днів тримається висока температура – 38,6. А ось з тиском навпаки – на момент візиту проблем не було. Родичі пацієнтки почали вимагати зробити тест на COVID і були дуже здивовані, що «швидка» не надає таку послугу.

Реклама

На питання чому не звертались до сімейного лікаря, відповіли що лікарю «далеко добиратися, а ви «швидка» – то ваша робота…».  Після огляду пацієнтки лікар наполягала на її госпіталізації та дообстеження в медзакладі. Рятувальники МНС вже дісталися своїм високопрохідними авто до села і могли транспортувати хвору.

Однак, тут на рятувальників і медиків чекав другий «сюрприз» – категорична відмова. Лікар пояснила всі можливі ризики, однак переконати пацієнтку та її рідних – було неможливо. На запитання – що робитимуть у цій хащі,  якщо ж у бабусі різко погіршиться стан, відповіли – «знову викличемо «швидку»…

Нагадаємо, на Закарпатті фельдшерка врятувала 2 діток, які опинилися в біді.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно