Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Помер відомий закарпатський педагог

Помер відомий закарпатський педагог

Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти в глибокій жалобі з приводу непоправної втрати – передчасної смерті Михайла Івановича Талапканича, колишнього директора інституту, доцента, вченого секретаря закладу. Його душа відійшла у засвіти похмурого ранку 20 грудня 2021 року.

ВІДЕО ДНЯ

Михайло Іванович народився 19 травня 1946 року в селі Репинне Міжгірського району в селянській родині. Після закінчення Ужгородської СШ № 5 навчався на фізичному факультеті УжДУ і здобув диплом викладача фізики. Працював учителем фізики в с. Ясенів Львівської області, згодом – директором школи в с. Луково та Великий Раковець Іршавського району, також перебував на керівних посадах в партійних органах області, де відповідав за розвиток освіти і науки в краї.

Помер відомий закарпатський педагог – 01
Реклама
Читайте також:
Помер проректор УжНУ

З 1988 до 2012 він – директор Закарпатського ІППО, згодом – вчений секретар закладу. У 1996 р. йому присвоєно наукове звання доцента. Він автор десятків наукових та науково-методичних праць, серед яких у співавторстві монографічні видання «Осередок духовного життя – з думою про вчителя» (1996), «Школа та освіта Закарпаття» (1997), «Про інтелектуальну власність вчителеві та учневі» (2007), «Освіта Закарпаття» (2009).

Реклама

Все життя Михайла Івановича було пов’язане з освітою та наукою Закарпаття. За понад 55-річну освітню діяльність Михайло Іванович неодноразово нагороджувався грамотами й дипломами обласного, всеукраїнського та всесоюзного рівнів, його нагороджено нагрудним знаком «Відмінник освіти України». Вічна пам’ять…

Нагадаємо, передчасно помер знаний викладач УжНУ. Йому було всього 48 років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно