Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатець купив підроблене водійське посвідчення через Фейсбук

Закарпатець купив підроблене водійське посвідчення через Фейсбук

Закарпатець купив підроблене водійське посвідчення через Фейсбук

Суд звільнив від покарання закарпатця, який купив підроблене водійське посвідчення через Facebook і пред’явив його поліцейським. Чоловік визнав свою провину, проте суд врахував його каяття, обіцянку не повторювати таких вчинків і звільнив від кримінальної відповідальності.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначається в ухвалі Тячівського районного суду, закарпатець Богдан К. на початку 2021 року замовив підроблене водійське посвідчення зі своєю фотографією через Facebook. Людину, у якої чоловік купив фальшиві документи, слідство не встановило.

Відомо, що у червні у Тячеві Богдана К., який перебував за кермом автомобіля Fiat та порушив правила дорожнього руду, зупинили поліцейські. Під час перевірки чоловік надав поліції підроблене водійське посвідчення.

Реклама
Читайте також:
В Україні суди почали серйозно карати власників "євроблях"

За висновком експерта, документи, які закарпатець пред’явив правоохоронцям, не відповідали встановленому зразку посвідчення водія та були виготовлені за допомогою принтера або копіювальної техніки.

Реклама

Під час судового засідання обвинувачений визнав свою провину, щиро розкаявся, запевнив що надалі злочинів не вчинятиме і попросив суд закрити кримінальну справу відносно нього. Прокурор у суді також не заперечував проти звільнення закарпатця від покарання.

Суд врахував, що Богдан вперше вчинив злочин, за місцем проживання характеризується посередньо, у вчиненому щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення. Відтак, суддя Тячівського районного суду Мирослава Стецюк «у зв’язку з дійовим каяттям» звільнила обвинуваченого від кримінальної відповідальності за ч. 4 ст. 358 ККУ (використання завідомо підробленого документа) та закрила справу.

Підроблене водійське посвідчення залишили в матеріалах кримінального провадження. Також обвинувачений зобов’язаний відшкодувати 1,3 тис. грн за проведення експертизи.

Реклама

Нагадаємо, в Україні позбавлятимуть посвідчень водія по-новому.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно